OTKRIVENA PRIJEVARA NA LOKALNIM IZBORIMA: / Član biračkog odbora glasovao u ime četiri člana svoje obitelji

Image

Otkrivena je izborna prijevara u Stonu zbog koje su za sada prijavljene četiri osobe.

24.5.2017.
13:24
VOYO logo

Kako je potvrđeno iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, njihovi istražitelji utvrdili su da su 75-godišnjakinja i 45-godišnjak iz Stona zlorabili biračko pravo.

Glasovali umjesto svojih rođaka

Naime, na izborni dan, 21. svibnja na dva odvojena biračka mjesta, pri izboru za članove vijeća općine Ston, općinskog načelnika, župana i članove županijske skupštine, 75-godišnjakinja je glasovala u ime dva člana svoje obitelji. Iako su se oni nalazili na popisu birača nisu se pojavili na biračkom mjestu. Zato je ona u njihovo ime zaokružila kandidate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijavljeni i predsjednici biračkih odbora

Na drugom biračkom mjestu u prijevaru se upleo jedan član biračkog odbora. Riječ je o 45-godišnjaku koji je glasovao u ime četiri člana svoje obitelji. I oni su uredno bili upisani u popis birača, ali nisu izašli na birališta.

Nastavivši rasplitati ove slučajeve, policija je utvrdila da su i predsjednici ovih biračkih odbora, 34-godišnjak i 31-godišnjak, bili upleteni u ovu izbornu prijevaru. Obojica su zbog toga zaradila kaznene prijave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna do pet godina zatvora

U Stonu je u prvom krugu lokalnih izbora pobijedio HDZ-ov kandidat Vedran Antunica s osvojenih 58,77 posto glasova, dok je njegova lista na izborima za općinsko vijeće dobila 45,71 posto glasova.

Za izbornu prijevaru predviđena je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina, dok se zloporaba biračkog prava može kazniti i s tri godine zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo