OTKRIVENA NOVA MASOVNA GROBNICA / 'Informacija o toj lokaciji je bilo i prije, ali bilo je puno manipulacija s druge strane koje su nam oduzimale vrijeme'

Postoji nekoliko grupa koje su odvođene i za koje postoje informacije da su odvođene u tom pravcu. Jesu li zaista na ovoj lokaciji ili u neposrednoj blizini teško je reći

26.11.2021.
20:15
VOYO logo

Kod divljeg deponija koji se nalazi uz cestu Pačetin – Bobota kod Vukovara,  otkrivena je nova masovna grobnica.

U RTL-u Danas gostovala je predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih branitelja i civila, Ljiljanom Alvir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekla je da još nema informacija jesu li u pronađenoj grobnici pronađeni branitelji ili civili. 

Puno svjedoka

"Grobnica je pronađena temeljem rada institucija, dugotrajnog i mukotrpnog rada. Sad se pojavljuju upitnici zašto tri godine nakon pojava informacija... Informacija o toj lokaciji je bilo i prije, ali bilo je i puno svjedoka koji su pokazivali mjesta koja ne odgovaraju ovoj lokaciji, koja su pretražena i na kojima ništa nije pronađeno. Bila je puno manipulacija s druge strane koje su uzimale vrijeme i energiju da bi se ranije došlo do grobnice. Obzirom da nema pokazatelja radi li se o civilima i branitelja, u ovom trenutku može se reći da ima i žena i da se radi o osobama većinom starije i srednje životne dobi", kazala je Alvir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POTRESAN PRIZOR /

Pronađena nova masovna grobnica kod Vukovara: 'Prekasno za mnoge ljude, majke i očeve'

Image
POTRESAN PRIZOR /

Pronađena nova masovna grobnica kod Vukovara: 'Prekasno za mnoge ljude, majke i očeve'

Postoji nekoliko grupa koje su odvođene i za koje postoje informacije da su odvođene u tom pravcu. Jesu li zaista na ovoj lokaciji ili u neposrednoj blizini teško je reći.

„Ovdje su danas bile neke od obitelji koje se nadaju da su prema tim informacijama koje su kružile da bi mogle tamo njihovi najmiliji biti", kazala je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traže se ljudi izvedeni iz bolnice

Ustvrdila je i da sigurno još ima takvih grobnica. 

"Tražimo ljude koji su izvedeni iz bolnice, tzv. Ovčara 2. Postoji ne samo u Vukovaru nego i u RH grupnih odvođenja, ili odvođenje pojedinaca s različitih lokacija i dovođenja na jednu lokaciju. Najveći dio koji očekujemo jesu premještane grobnice", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni u ovom slučaju nije bilo suradnje Srbije, a na pitanje misli li da se to može promijeniti, Alvir je kazala da se nada da može i mora. 

"Srbija će se morati suočiti s onim što je učinjeno i morat će izići s nekim podacima ako želi nastaviti put prema EU i ako želi dobrosusjedske odnose", kazala je Alvir. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo