INTERVJU S NJEGOVOM UDOVICOM / Otkriven pravi razlog samoubojstva Robina Williamsa

U emotivnom razgovoru u televizijskoj emisiji "Good Morning America" Susan Williams je rekla da je depresija bila samo jedan od simptoma bolesti

4.11.2015.
12:45
VOYO logo

Udovica velikog glumca i komičara Robina Williamsa otkrila je kako je njezin suprug, počinio samoubojstvo jer je patio od progresivne bolesti mozga, u medicini poznate pod nazivom demencija Lewyjevih tjelešaca (DLB).

Nakon što je Williams prošle godine izvršio samoubojstvo, krenula su nagađanja prema kojima se na taj stravičan čin odlučio zbog depresije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U emotivnom razgovoru u televizijskoj emisiji "Good Morning America" Susan Williams je rekla da je depresija bila samo jedan od simptoma bolesti.

"Nije depresija ubila Robina. To je samo jedan od, recimo, pedeset simptoma, jedan od manjih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DLB se često pogrešno dijagnosticira, a uzrokuje progresivno propadanje mentalnih sposobnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolest je potvrđena tek nakon autopsije, iako je Susan Williams rekla da je Robin tjedan dana prije suicida imao zakazan liječnički pregled neurokognitivnih funkcija.

Nedugo prije Williamsu je dijagnosticirana Parkinsonova bolest i u kombinaciji s demencijom, poznatom je glumcu postala pretežak teret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nosio se s tim, ali zadnjeg mjeseca života više nije mogao. Bilo je to kao da je pukla brana", rekla je.

Susan Williams je otkrila da se Robin ionako ne bi bio još dugo mučio sa svojim bolestima. "U najboljem slučaju, pred sobom je imao možda još tri godine života. I to bi bile tri teške godine. Vjerojatno bi bili smjestili u neku ustanovu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo