oni znaju odgovore / Otkrivamo vam kako postati televizijski voditelj!

Mnoge zanima kako postati televizijski voditelj i je li u tom poslu presudna ljepota ili pamet. Naši najbolji voditelji vam otkrivaju malu tajnu.

3.2.2014.
18:20
VOYO logo

Donosimo vam odgovor na vaše pitanje vezano uz  pomalo čarobni televizijski svijet. Našu gledateljicu Saru Tomas zanima kako se postaje televizijska voditeljica. A odgovor stiže iz prve ruke od ponajboljih domaćih voditelja.

Za ovaj dinamičan i prije svega izazovan posao ne postoji posebna škola. No kako bi stali pred kameru i svaki dan ulazili u domove milijuna ljudi, neke uvjete ipak treba zadovoljiti.

Urednik magazinskog programa RTL televizije, Daniel Delale zna tajnu.
"Puno talenta i da je osoba spontana. To je jedini pravi put", kaže Delale.

Većina naših voditelja na tu je poziciju zasjela nakon novinarske karijere.

"Samo su mi rekli: 'Ti sljedeći tjedan vježbaš na blesimetru, a drugi tjedan ulaziš u studio'", kaže Tomislav Jelinčić o svojim počecima.

"Prije nego što sam postala TV voditeljica, godinama sam bila novinarka. Ako uzmemo u obzir i ovaj voditeljski staž, to je ukupno 15 godina", kaže voditeljica Exkluziva, Edita Misirić.

A neke je pred ekrane dovela puka sreća.

"Ako vas zanima nekakva kombinacija znanosti i televizije, predlažem da se okušate kao voditelji vremenske prognoze. Zapravo sve što je potrebno je završiti studij meteorologije i da uživate u čarima televizije", kaže naša meteoroliginja, Tea Blažević.

Svoj put do malih ekrana otkrio nam je i voditelj RTL Kockice, Ivan Kralj.

"Ja sam već deset godina na RTL Televiziji, tako da izgleda da sam se dovoljno dugo motao ovdje i postao sam TV voditelj nakon svega. Naime jedan dan su samo došli ljudi iz produkcije i oteli me na casting, a nakon castinga eto mene u voditeljskoj stolici", ispričao je Kralj.

Ali svima njima jedna je stvar zajednička.

"Prvi put kada sam stao pred kameru, bilo me jako, jako, jako strah. U grlu mi je bila knedla i oblijevao me znoj", priča o svojim prvim iskustvima Tomislav Jelinčić.

"Ogromna trema, ogromna nesigurnost. Pitala sam se što ja uopće ovdje radim i mogu li ja to uopće", kaže Edita Misirić.

"Bilo me užasno strah. Još uvijek me zapravo malo strah. Iako je bilo jako zima, znojio sam se kao da je plus 40", kaže Ivan Kralj.

Od kad je televizora u našim kućanstvima, od tad se svi pitaju samo jedno - presuđuje li u ovom poslu pamet ili ljepota.

"Bilo bi lijepo kad bi se poklopilo da je djevojka pametna i lijepa. No ukoliko je samo lijepa, i to je ok. Ako nije pametna, mi ćemo ju učiniti pametnom", riješio je vječni misterij Daniel Delale.

No kako je ljepota prolazna ipak se valja osloniti na pamet, jer kad vas blesimetar iznevjeri ostaju vam samo vaši klikeri.












Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo