Zagonetna izjava / Otkrivamo na što je i na koga mislio Milijan Brkić kad je govorio o strukturama Udbe!

'To je njihov obrazac jer stari pas koristi obrasce koje je naučio', izjavio je Brkić

8.5.2019.
22:40
VOYO logo

Dosta zagonetna izjava Milijana Brkića, osobito oko Rankovića i UDBE naizgled se čini standardno optuživanje UDBE za sve nevolje u kojima se nađu hrvatski političari sa malo žešćim nacionalnim predznakom, ali ovaj put Brkićeve riječi imaju nešto konkretniju i poruku i metu.

Naime novinarsku analizu s naslovom "Vaso, mali hrvatski Ranković" prošle je subote u Večernjem listu objavio Mirko Galić. Naravno sad se vi pitate zašto bi novinar Mirko Galić bio kriv za nevolje koje prolazi Milijan Brkić, ali gospodin Galić nije uvijek bio novinar nego između ostalog i hrvatski veleposlanik u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u to vrijeme, od 2007. pa nadalje Galićev zamjenik u pariškom veleposlanstvu je bio Andrej Plenković.

Gospodin Brkić je očito povezao jedno i drugo i iz toga izveo zaključak o tome kako mu i tko "sapuna dasku". Naravno pitali smo za komentar gospodina Galića, objasnili mu tezu, on se nasmijao, rekao da su to besmislice da se s Plenkovićem nije ni čuo ni vidio barem godinu i pol dana i da mu je žao što gospodin Brkić nije razumio ni naslov ni njegov tekst.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali mi smo razumjeli gospodina Brkića, a sigurno ga je sad razumio i Andrej Plenković kojeg Brkić sad sasvim jasno smatra odgovornim za ovu aferu. Hoće li mu odgovorni uskoro odgovoriti vidjet ćemo idućih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo