OTKRIO TAJNE SABORSKE KANTINE: / Znate li koliko košta glavno jelo s prilogom? 15 kuna! Ali, račun otkriva još jednu zanimljivost...

Image
Foto: Vijesti.hr/privatna arhiva

Iako primaju velike plaće, saborski zastupnici imaju vjerojatno i najpovoljniji restoran u zemlji, a njihove blagodati tu ne prestaju, jer saborska menza nije dužna plaćati porez

4.3.2020.
12:37
Vijesti.hr/privatna arhiva
VOYO logo

Nije nepoznanica da su plaće saborskih zastupnika i više nego dvostruko veće od prosječne plaće u Hrvatskoj. Također, nije tajna da oni u pauzama između rasprava mogu jesti u saborskom restoranu po mnogo povoljnijim cijenama od onih u restoranima i caterinzima. No, koliko je to jeftino, pokazao je Marko Ferek, predsjednik Udruge za razumijevanje ADHD-a "Buđenje" kojeg je u Sabor pozvao njegov prijatelj, inače saborski zastupnik.

Povoljnije od studentske menze

Ferek je rekao kako je znao da su cijene u saborskoj menzi povoljnije čak i od studentske, koja, usput budi rečeno, nema tako kvalitetan jelovnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zanimalo me kako to sve izgleda unutra pa sam otišao u svojstvu posjetitelja. Otišli smo na ručak. Tada sam vidio da postoji restoran i menza ili kantina. Jelovnik je isti, ali je razlika u tome da u restoranu mogu jesti samo zastupnici. Na stolovima su stolnjaci i jela im se poslužuju servirana. U menzi gdje smo mi jeli nema stolnjaka i sam uzmeš tacnu na koju staviš hranu i nosiš do svog stola. Potpuno me iznenadilo kada sam vidio kolike su cijene. Doduše, u restoranu je neznatno skuplje, ali i dalje daleko ispod cijene koju biste izdvojili u bilo kojem restoranu pa čak i onom lošijem", opisao je Ferek za RTL.

Image
Foto: Mario Ferek
Image
Foto: Mario Ferek

Jeftini i ne plaćaju porez

Na računu nije bilo specificirano koja su to dva glavna jela s prilozima, dvije salate, juha i sok koja koštaju ni manje ni više nego 48 kuna. Stoga je Ferek opisao što se za taj novac može dobiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jeli smo kotlete u umaku s kroketima, juhu, salatu i sok. U stvari je sok još ispao najskuplja stavka. Suludo mi je da uza sve beneficije koje saborski zastupnici imaju, i za hranu troše daleko manje od građana barem kada je u pitanju objed 'na poslu", zaključio je Ferek.

Račun iz saborske kantine krije još jednu zanimljivost. Uz niske cijene, ovo mjesto ne podliježe plaćanju poreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo