Otklonjen kvar, 'vratili' se e-recepti i uputnice

16.2.2012.
9:53
VOYO logo

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje u četvrtak nešto prije 9 sati oglasio se priopćenjem u kojem obavještava korisnike CEZIH-a (Središnjeg informacijskog sustava primarne zdravstvene zaštite) da je otklonjen tehnički kvar na sustavu, te da je ponovno moguće slanje e-recepta i uputnica za laboratorije primarne zdravstvene zaštite. Navode i da je omogućen i normalan rad na šalterima HZZO-a.

HZZO se u svom priopćenju ispričao zbog nastalih neugodnosti te se zahvalio za razumijevanje i strpljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pune čekaonice

Zbog tehničkog kvara sustav tijekom srijede nije bio dostupan, odnosno bilo je onemogućeno slanje e-recepata i uputnica. Prema preporuci HZZO-a, liječnički timovi primarne zaštite izdavali su papirnate recepte, kao i uputnice za laboratorije primarne zdravstvene zaštite.

Kvar je izazvao gužve u ambulantama, jer pacijentima nisu mogli preuzeti svoje lijekove na e-recepte u ljekarnama, a u čekaonice su morali i svi oni kronični bolesnici kojima su nestale kućne zalihe lijekova što se dobivaju preko trajnih recepata, piše Vjesnik. Liječnica obiteljske medicine na Jarunu u Zagrebu prim. dr. Vjekoslava Amerl Šakić u srijedu, srećom, nije imala veliku gužvu u čekaonici, ali kaže da je kvar u CEZIH-u izazvao veliku zbrku, jer su se pacijenti navikli na e-recepte. Srećom da je u zalihi imala dovoljno papirnatih tiskanica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo