Otkaz Nataši Škaričić bio je protuzakonit

Novinarka Slobodne Dalmacije Nataša Škaričić dobila je pravomoćnu presudu protiv Slobodne Dalmacije. Nakon procesa koji je trajao četiri godine, sud je potvrdio da je tzv.

22.10.2013.
9:57
VOYO logo

Krajem prošlog tjedna zagrebački Županijski sud potvrdio je presudu Općinskog radnog suda koji je u ponovljenom postupku zaključio da je ugovor o autorskoj suradnji zapravo ugovor o radu i to za mjesto pomoćnice glavnog urednika, te da je imao obvezu plaćanja doprinosa.

Nataša Škaričić ga je s poslodavcem sklopila u srpnju 2008.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isplata zaostataka i vraćanje na posao

"Niti odredbe o otkazu ugovora te dužnosti tužiteljice da se prijavi u RPO status nisu relevantne za prosudbu da bi se u konkretnom slučaju ipak radilo o ugovoru o novinarskoj suradnji", navodi se u obrazloženju sutkinje zagrebačkog Općinskog radnog suda Vande Štambuk, koju je u cijelosti potvrdio drugostupanjski Županijski sud.

Iz toga proizlazi da je raskidanje ugovora jednako nedopuštenom otkazu ugovora o radu, zbog čega će, stoji u presudi, poslodavac Škaričić morati isplatiti novčane zaostatke i vratiti je na posao pomoćnika glavnog urednika Slobodne Dalmacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo