Otišli u New York na račun turističke zajednice

28.5.2010.
10:58
VOYO logo

U delegaciji koja je posjetila 'Veliku jabuku' nalazilo se devet članova TZ-a Pula i njihovi bračni drugovi, na čelu s direktoricom Sanjom Cinkopan Korotaj, piše Jutarnji list.

No, koju će korist njihov put i boravak u New Yorku donijeti Puli, Istri i Hrvatskoj - nitko ne zna. Naime, na web stranici TZ-a Pula o putovanju nema ni slova, ali na internetskoj stranici grada Pule objavljeno je da su djelatnici turističke zajednice u New Yorku 21. svibnja predstavili smještajne kapacitete, ugostitelje, turističke agencije i NP Brijuni, uz degustaciju istarskog pršuta, sira, maslinova ulja i vina. Logistiku im je preko predstavnice u New Yorku dala Hrvatska turistička zajednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavlja se pitanje opravdanosti takvog masovnog puta, budući da su se samo nekoliko dana prije putovanja iz TZ-a požalili da su ostali bez 400.000 kuna već naplaćene turističke članarine, zbog novog Zakona o turističkim zajednicama. Na pitanje tko je odlučio da unatoč minusu TZ-a Pula ipak ima dovoljno novca za putovanje, i koliko su koštali troškovi puta, odgovor je dala direktorica Sanja Cinkopan Korotaj.

"Turističku zajednicu navedene su aktivnosti u New Yorku stajale ukupno 20.000 eura. Predstavnici su bili smješteni u hotelu The Roger Smith. U navedenom hotelu održana je i prezentacija. Ostali koji su putovali u New York putovali su na svoj trošak i nisu sudjelovali u aktivnostima TZ-a", napisala je u odgovoru za Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj turističkoj zajednici tvrde da lokalne turističke zajednice nemaju veze s njima, nego da su to samostalne ustanove koje imaju svoje vijeće i nadzor, a osniva ih Ministarstvo turizma. Dakle, lokalne turističke zajednice sve odluke donose same, ističu u HTZ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo