SREĆI NEMA KRAJA /

Zadranin Mateo i njegovih osmero mališana imaju novi dom: 'Sve je savršeno ispalo'

Prije godinu dana pokrenuta je humanitarna akcija za za bitelj prerano preminule Dijane Torić iz Zadra u kojoj je prikupljeno 2,6 milijuna kuna

3.11.2022.
20:53
VOYO logo

Prošlo je točno godinu dana od pokretanja humanitarne akcije "Dom za Dijaninu dicu" kojom se htjelo osigurati novi dom za obitelj prerano preminule Dijane Torić iz Zadra. Njezin 45-godišnji suprug Mateo, koji je ostao s osmero djece, htio je mališanima pružiti ugodnije djetinjstvo. Živjeli su u 60 kvadrata, a zahvaljujući donacijama ljudi iz cijele Hrvatske, prikupljeno je 2,6 milijuna kuna i obitelj je kupila veću kuću.

Djeca imaju prostora za učenje i igranje

"Prije smo imali manju kuću, u jednoj sobi spavale su cure, a u drugoj dečki. Sada imamo puno veću kuću i sada u sobama spavamo po dvoje. A ja sa sestrom Esterom. Jako sam sretna jer tu imamo veći prostor za učenje i igranje", kazala je za RTL Danas malena Ana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otac Mateo zahvaluje svima.

"Hvala hrvatskom narodu, nemoguće je ispalo moguće! Preinake koje smo morali napraviti, ispale su savršeno dobro. Imaju predsoblja za učenje i sobe za spavanje s toaletima. Dobili smo skladan, lijep prostor, povezan od vrha do dna", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Lijepo sam spavao prvu večer'

U vrtu kuće je, kaže, bio bazen, ali su ga zatvorili zbog sigurnosti djece.

"Možemo postaviti trampolin za igranje, to je divno!".

Na pitanje kakav je bio osjećaj prespavati prvu noć u kući, Mateo je kazao: "Osjećao sam se dostojanstveno, osjećao sam zahvalnost baš prema svima koji su pomogli, čitavom narodu. Lijepo sam spavao tu večer!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo