Otac krao iz ljekarne kako bi prehranio djete

'Malena je bila gladna i stalno je plakala.

21.2.2010.
11:26
VOYO logo

Mladi bračni par iz okolice Slavonskog Broda je nezaposlen, a vjenčali su se u srpnju prošle godine. Prije mjesec i pol dana dobili su djevojčicu, te sada žive s mladićevim roditeljima i njegovom sestrom u preuređenoj sobi do šupe. Svi preživljavaju od 1000 kuna skrbi koje dobije mladićev otac kao sudionik Domovinskog rata, pišu 24sata.

Jedne većeri njihova malena je neprestano plakala jer je bila gladna, a kada su mladom ocu rekli da joj nemaju što dati za jesti, on se uplašio da će umrijeti i odlučio se na očajni potez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Otišao sam do ljekarne u Garčinu, stajao neko vrijeme na snijegu i razmišljao što da uradim. Što sam dulje stajao, u ušima mi je sve jače odzvanjao dječji plač. Prelomio sam pa što bude, samo da joj donesem hranu. Bio je snijeg i nisam prikrivao tragove. Razbio sam stakla i ušao. Unatoč strahu i mraku, našao sam hranu za svoju bebu i uzeo sam toliko da je možemo prehraniti nekoliko dana. Osim hrane, uzeo sam pelene, vlažne maramice, kreme za bebu, lijekove te još neke stvari za koje sam mislio da su za dijete'', ispričao je 26-godišnjak.

Istaknuo je kako žali zbog svog postupka, te da je to učinio jedino kako bi nahranio djete. Dodaje da mu je posebno teško bilo kada su policajci došli do njegove kuće. Dao im je sve što je donio, a oni su mu ostavili hranu za dijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako bude osuđena za provalu i krađu prijeti mu kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo