DAN PLANETA ZEMLJE / Osvijestite se i pogledajte ove dokumentarce!

Image
Foto: RTL

Povodom obilježavanja dana naše planete ovog vikenda, RTL Televizija je svoj program popunila zanimljivim i poučnim formatima koji će oduševiti sve generacije gledatelja – od fascinantnih dokumentarnih filmova do posebnih priloga u emisiji Galileo koji će osvijestiti važnost očuvanja naše Zemlje!

20.4.2012.
10:46
RTL
VOYO logo

Više od četiri i pol milijarde godina Zemlja trpi eksplozije, vatru i razaranje. Ti fenomenalni događaji oblikovali su naš planet u nizu razornih kataklizma. Naši su preci vjerovali da su vulkani vrata pakla, a mi mislimo da znamo više, ali i dalje živimo u svijetu oblikovanom silama prirode koje ne možemo kontrolirati i koje nemaju obzira prema našim potrebama.

Živimo na nemirnom planetu i tek počinjemo shvaćati zapanjujuću snagu koja podiže planine, stvara kontinente te otvara i zatvara mora. Sve više saznajemo o silama koje pokreću našu Zemlju i učimo kako živjeti s njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapanjujući dokumentarni film Zadivljujuća Zemlja Discovery Channela, koji će se emitirati u subotu, 21. travnja u 16:45 sati, povest će nas na spektakularno putovanje planetom Zemljom, dovesti na mjesta koja nitko nikada nije vidio i ponuditi odgovore na mnoga znanstvena i ekološka pitanja koja već godinama zabrinjavaju svijet.

Na sam Dan planeta Zemlje, u nedjelju 22. travnja u 13:10 sati, RTL Televizija će predstaviti još jedan jedinstven dokumentarni film Dom, sniman na 120 lokacija unutar 217 dana, te u potpunosti iz zračne perspektive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Vođeni šarmantnom glumicom Glenn Close, upoznat ćemo 54 zemlje i vidjeti u kojem je stanju njihova kultura, priroda i okoliš. Naime, u 200.000 godina svojeg djelovanja čovjek je poremetio krhku ekološku ravnotežu vlastitog planeta i ugrozio njegovo postojanje.

Prirodni resursi kopne, a globalno zatopljenje prijeti prirodnim i ekološkim katastrofama neslućenih razmjera. Krajnje je vrijeme da se upoznamo sa svim mogućim scenarijima propasti naše civilizacije i brzim promjenama spriječimo katastrofu jer budućnost planeta Zemlje i svih njenih stanovnika ovisi samo o nama i našoj svijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjeljnom izdanju zabavno-obrazovne emisije Galileo doznat ćemo kako preživjeti u divljini, izgubljeni na nepoznatom terenu. Kako napraviti sklonište, kako upaliti vatru i kako se orijentirati neka su od najvažnijih znanja za preživljavanje u ekstremnim uvjetima, a da ne naudimo majci prirodi.

Nedjeljno izdanje Galileo u 19:10 sati donosi prilog o preživljavanju u divljini sukladno pravilima prirode!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo