Osuđivana za privredni kriminal, pa postala sekretar kod Velje Ilića

Muljala sa građevinskim zemljištem, a Velja Ilić je unapredio?!

6.9.2013.
13:45
VOYO logo

Ljiljana Milutinović, bivša sekretarka opštine Voždovac i član Nove Srbije postavljena je na mesto sekretara Ministarstva za infrastrukturu iako je protiv nje vođena istraga zbog zloupotrebe službenog položaja i malverzacija sa građevinskim zemljištem.

Protiv Milutinovićeve inspektori gradske policije zaduženi za privredni kriminal vodili su istragu zbog malverzacija sa građevinskim zemljištem na Voždovcu. Dok je bila sekretar Opštine Voždovac učestvovala je u dodeljivanju građevinskog zemljišta i građevinskih dokaza mimo svakog zakona i pravila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema našim saznanjima, neke od ovih prijava prosleđene su tužilaštvu jer je bilo elemenata krivičnih dela, ali dokle se sa postupcima stiglo nismo uspeli da saznamo od nadležnih iz tužilaštva. - Ljiljana je čak četiri puta osuđivana za pronevere od po nekoliko miliona dinara, ali je uvek na kraju presuda bila uslovna kazna i uspevala je da izbegne robiju - kaže izvor Trojke iz Opštine Voždovac. Kada je zbog privrednih prestupa najurena iz opštine, Milutinovićeva prelazi u Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, u upravu za rodnu ravnopravnost, gde ostaje upamćena po tužbi za mobing koju podnosi protiv tadašnje direktorke za rodnu ravnopravnost Natalije Mićunović, a takođe tuži i državnu sekretarku Snežanu Lakićević i ministra Rasima Ljajića. - Ta žena je tužila Nataliju Mićunović kao svog direktnog pretpostavljenog, bez ikakvog osnova, zbog lične netrpeljivosti, ali to nije bio kraj, ona je tužila i mene i državnu sekretarku Snežanu Lakićević zato što je nismo zaštitili od mobinga. Kako da je zaštitimo od nečega što ne postoji? - kaže Rasim Ljajić za Trojku.

Tužba Ljiljane Milutinović je odbačena kao neosnovana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kabinetu ministra za infrastrulturu Velimira Ilića niko nije želeo da odgovori na pitanje kako je žena sa policijskim dosijeom koja je osuđivana za krivična dela iz oblasti privrede postavljena za sekretara ministarstva. Ni ministar Ilić, ni njegova šefica kabineta nisu odgovarali na naše pozive i sms poruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo