OSUĐENA ZBOG MILOSTINJE: / Baka Kata joj dala 10 kn i sad mora platiti 1116 kn kazne

Image

37-godišnja Božica mora platiti 1116 kuna kazne zbog toga što je primila 10 kuna milostinje

31.1.2019.
21:45
VOYO logo

U nevjerojatnom sudskom procesu protiv 37-godišnje Božice, koja je završila na sudu zbog prosjačenja nakon što je primila 10 kuna milostinje, nesretna žena je osuđena zbog remećenja javnog reda i mira te mora platiti 1116 kuna kazne. O cijelom događaju i suđenju govorila je za 24 sata 67-godišnja Križevčanka Kata Batinić koja je Božici dala 10 kuna te poslije bila pozvana na sud u svojstvu svjedoka.

Naime, Kata je ispričala kako je u srpnju prošle godine Božica došla u njezino dvorište i molila za novčanu pomoć. Kata joj je dala 10 kuna, a Božica je završila na policiji jer ju je, najvjerojatnije, prijavio netko iz Katine ulice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud uplatio 10 kuna u državni proračun

Bjelovarski prekršajni sud oduzeo je Božici 10 kuna te ih uplatio u državni proračun. Osim što mora platiti kaznu u visini od 1116 kuna, ovoj Bjelovarčanki također je zabranjeno šest mjeseci dolaziti u Križevce.

"Ja ne znam tko je zvao policiju niti kakva je ta žena bila prema susjedima, možda je netko imao problema, ali žao mi je da je sada ovako financijski nastradala. Ona je na policiji tog dana priznala da je uzela 10 kuna pa su oni u našoj ulici provjeravali od koga i ja sam im rekla da sam joj ja dala", ispričala je Kata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga, Kata je također završila na sudu u svojstvu svjedoka. Budući da je u napomeni uz poziv na sud stajalo da je kazna za nepojavljivanje na sudu 50.000 kuna, odlučila je otići: "I što ću, otišla sam i ispričala da je žena samo tražila pomoć. Nisam joj puno dala, ali je od srca, nemam više od toga."

Ne misli odustati od davanja pomoći

Bez obzira na baka Kata neće odustati od pomaganja ljudima kojima treba pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu ženu nisam nikad prije, a ni poslije vidjela, a ne bih ju više ni prepoznala jer se kod nas dosta prosi. Pomognem svakome sa skromnih pet, 10 kuna jer znam kako se teško živi i da ljudi vjerojatno nemaju drugog izbora", rekla je Kata za 24 sata.

Dodala je da nije ljuta zbog toga što njezinih 10 kuna nije vraćeno njoj, već zbog toga što su ih oduzeli Božici: "Oni su taj novac uplatili u državni proračun, nisu ga trebali vratiti meni, ali ja sam ga dala njoj i nisu joj ga trebali oduzeti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo