jasno i glasno / Oštre riječi saborskog zastupnika: 'Postalo je jasno kako štetočinsku i izdajničku ulogu igra Crkva'

Image
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

'Pokazuje se da većina narodnih zastupnica i zastupnika ipak slijedi volju i stavove dviju trećina građana, a ne interesnih skupina predvođenih Katoličkom crkvom'

12.4.2018.
9:41
Marko Prpić/PIXSELL
VOYO logo

Uoči za danas najavljenog prosvjeda protiv ratifikacije Istanbulske konvencije u Splitu, o tome se, ali i u jučerašnjoj dugoj saborskoj raspravi na Facebooku oglasio zastupnik GLAS-a Goran Beus Richembergh.

Kaže da je jučerašnja saborska rasprava pokazala da će ipak većina zastupnika glasati za ratifikaciju Istanbulske konvencije te da interesne skupine i Katolička crkva ipak nisu uspjele nametnuti stav većini narodnih zastupnika i zastupnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Rasprava o Istanbulskoj konvenciji u Hrvatskom saboru i javnosti donijela je višestruku korist. Pokazala je da će većina zastupnika i zastupnica glasati za njenu ratifikaciju jer razumije njen stvarni smisao, ciljeve i moguće učinke (makar je do njene primjene dug put jer podrazumijeva promjenu društvene svijesti o nasilju nad ženama i nasilju u obitelji, što će biti mukotrpan proces).

Drugo, pokazuje se da većina narodnih zastupnica i zastupnika ipak slijedi volju i stavove dviju trećina građana, a ne interesnih skupina predvođenih Katoličkom crkvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treće, više nego ikad postalo je jasno kako beskrupuloznu, destruktivnu, štetočinsku pa i prema svome narodu izdajničku ulogu igra Katolička crkva kad je riječ o njenom odnosu prema ljudskim pravima, osobito pravima žena, sekularnosti države, poštivanju izbornoga legitimiteta narodnih zastupnica i zastupnika i autonomnosti političkih institucija.

I četvrto, osvijestila je i kod dobrog dijela vodstva HDZ-a (čijih 60% glasača podupire ratifikaciju Konvencije) da je u Hrvatskoj 2018. godine, kako je to rekao sam Plenković, na djelu zabrinjavajuće snažan protueuropski sentiment koji lažima i plašenjem ljudi društvo vraća u tamu prošlosti i priječi njegov razvoj. To zadnje je jako važno jer je tog monstruma koji ždere hrvatsku socijalnu supstancu i uništava njenu budućnost stvorio sam HDZ’, napisao je na Facebooku Goran Beus Richembergh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo