Afera SMS / Ostojić traži očitovanje o navodnom praćenju Božinovića: 'Premijer nema informacije? To vam je sigurnost'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Prema Ostojićevu mišljenju, sada gledamo jednu sapunicu koja služi za unutarstranačke obračune

8.5.2019.
12:25
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić (SDP) u srijedu je najavio da će zatražiti očitovanje mjerodavnih službi o navodnoj namjeri Franje Varge da prati i nadzire ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Kazao je i da ga čudi što predsjednica Republike i premijer ne namjeravaju sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost unatoč svim informacijama o mogućim ugrozama sustava kroz 'aferu SMS'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zatražit ću očitovanje od strane nadležnih službi. Od listopada prošle godine Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost uključen je u traženje informacija od strane nadležnih tijela, ne samo MUP-a nego i DORH-a i sigurnosnih službi, prvenstveno o curenju podataka iz istrage, ali jednako tako i svih ostalih detalja“, izvijestio je novinare nakon sjednice Odbora.

"Suđenja nisu javna, a imamo informacije koje izlaze u pojedinim tjednicima i dnevnim novinama. I tada smo tražili i inzistirali na tim očitovanjima, ali nažalost s javnosti ne mogu podijeliti podatke iz tih informacija jer je sve klasificirano i dostupno je samo članovima Odbora“, napomenuo je, dodavši da planira, kada dobije sva tražena očitovanja, raspravljati o tome na Odboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

No, ističe, za sazivanje tematskih sjednica potreba mu je suglasnost dijela Odbora pa ne ovisi samo o njemu hoće li se afera SMS naći i na njihovu dnevnom redu.
Iznenadilo ga je kad je čuo od premijera, a sada i predsjednice, da neće sazivati Vijeće za nacionalnu sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni javno kažu da nemaju informaciju o tome što se događa. To vam je sigurnost i povjerenje kad čujete od premijera koji je nadležan za sve službe koje ga trebaju informirati, da on nema informaciju. Možda sam ja bolje informiran nego premijer. Ovo zasigurno zaslužuje ozbiljnu sjednicu i ozbiljne odgovore", smatra Ostojić.

Prema njegovu mišljenju, sada gledamo jednu sapunicu koja služi za unutarstranačke obračune. "U tijeku je kampanja, signali se šalju, pretpostavljam da to treba upravo tako gledati. Mislim da DIP treba ovdje intervenirati jer je previše tih unutarnjih sukobljavanja koja se koriste u izbornim procesima“, kazao je Ostojić. Naglasio je da čak i sami HDZ-ovci pričaju o iskorištavanju institucija za unutarstranačke obračune, što bi svakako trebalo istražiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od sigurnosnih službi koje mu, kaže, žurno odgovaraju na upite, Ostojić nije zadovoljan suradnjom s MUP-om, odnosno, ministrom Božinovićem. „Odbor ima već 55. sjednicu, a ministar Božinović još nije bio ni na jednoj. To govori koji je odnos prema parlamentarnom nadzoru, tijelu koje treba nadzirati rad policije“, poručio je Ostojić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo