Ranko Ostojić: Nezakonitog praćenja nije bilo

Ministar policije odlučno je odbacio navode da su policajci iz USKOK-a nezakonito pratili telefonske kontakte nekih osoba iz Sigurnosno obavještajne agencije te Agrokora.

21.10.2012.
16:30
VOYO logo

"Niti jedna medijska hajka ne može zaustaviti policajce. Dakle, pod punom političkom odgovornošću odbacujem sve navode iz Večernjeg lista, niti je policija radila ikakve nezakonitosti", rekao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić komentirajući slučaj navodnog nezakonitog praćenja telefonskih kontakata određenih osoba iz SOA-e i Agrokora.

Ujedno je dodao da nije upoznat sa navodnim sadržajem nadzora o kojem pišu mediji, pišu 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve provjereno daljnje istrage nema

"A ako je i bilo i kakvih nezakonitosti one nisu učinjene od strane policajaca. Lako se može provjeriti ako netko na papir nadopiše brojeve ljudi koji nisu pod istragom", kazao je Ostojić tvrdeći da je napravio provjere. Dalje to, dodaje, neće istraživati.

"Što se tiče cijelog slučaja nisu prošle izmjene zakona kada sam ja inzistirao da se uz parlamentarni nadzor uvede i civilni nadzor radi uklanjanja bilo kakve sumnje i mogućnosti zloporabe", dodao je ističući kako samo 24 policajca mogu tražiti ispis poziva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo