mostovac se ne boji / Ostojić podnosi privatnu tužbu protiv Grmoje: 'To je pokušaj miniranja Odbora'

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Tehnički ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić potvrdio je u četvrtak da je angažirao odvjetnika kako bi pripremio privatnu tužbu protiv glasnogovornika Mosta Nikole Grmoje za klevetanje, laži i javno sramoćenje

14.1.2016.
14:13
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Povod za tužbu su izjave Nikole Grmoje da ima indicije kako je čelnika Mosta Božu Petrova nakon izbora protuzakonito obrađivao PNUSKOK.  

Image
ostojić odgovorio na optužbe /

'Pozivam Petrova da se sa mnom sučeli na TV-u ako ima mu**, pa da vidimo tko koga prati'

Image
ostojić odgovorio na optužbe /

'Pozivam Petrova da se sa mnom sučeli na TV-u ako ima mu**, pa da vidimo tko koga prati'

"Stvar je vrlo jednostavna, to je situacija u kojoj te netko javno sramoti, bez dokaza optužuje, naravno da sam to poduzeo", rekao je Ranko Ostojić na konferenciji za novinare u Saboru te naglasio kako je riječ o privatnoj tužbi te kako je na institucijama da same procijene hoće li Grmoju i kazneno goniti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je kako je USKOK u srijedu priopćio da su Grmojine optužbe netočne te da Petrov nije ni na koji načim obrađivan, kao i da je USKOK i prije demantirao Grmoju, kada je tvrdio da su Mostovi zastupnici izloženi ucjenama i pritiscima. 

"To ga očito nije zaustavilo i drugom prigodom, uz još teže optužbe da se nezakonito po nalogu ministra policijskim službenicima naređuje da provedu određene radnje koje spadaju u ograničenje ljudskih prava. To je vrlo neozbiljno i neodgovorno od osobe koja očito ne shvaća ulogu glasnogovornika, jer on govori u ime druge osobe, koja sama za sebe kaže da je ključni faktor u formiranju vlasti, gospodina Petrova", upozorio je Ostojić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tumači kako su Grmojine optužbe udar na sigurnosni sustav, a uvjeren je da je motiv opstruirati formiranje saborskog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, što iščitava iz izjave HDZ-ova Gordana Jandrokovića da Ostojić ne bi trebao biti na čelu tog odbora kako se ne bi našao u sukobu interesa.  

'To je pokušaj miniranja Odbora za unutarnju politiku'

"Iz jučerašnje izjave gospodina Jandrokovića postaje izvjesno jasno zašto je sve to skupa napravljeno, zašto je poslana ta navodna predstavka, kojoj oni sadržaj znaju, a nitko je nije vidio. To je da se zapravo pokuša minirati formiranje Odbora i moja poruka je tu vrlo jasna – zakon je precizan, gospodine Jandrokoviću. Upišite se, zapravo se pokušajte upisati u SDP pa kad budete oporba možete odlučivati o tome jer je zakonom definirano da najveća opozicijska stranka u parlamentu ima pravo na funkciju predsjednika Odbora", tumači Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nije želio potvrditi ni demantirati informacije da bi upravo on trebao biti na čelu tog odbora, Ostojić podsjeća kako je već obnašao tu funkciju te kako je odluka na Klubu zastupnika SDP-a.  

"Ukoliko se dogodi da se to pokuša minirati, onda je to zaista grubo kršenje zakona koji precizno definira tko daje predsjednika Odbora, ali od HDZ-a i njegove sluškinje Mosta svašta možete očekivati", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje zašto smatra da smeta HDZ-u, odgovorio je kako bi "umro od srama kad im ne bi smetao nakon četiri godine u kojima su po nalogu DORH-a bili uhićeni njihovi sponzori i donatori".  

Odbacuje tumačenje da bi na čelu Odbora došao u situaciju sukoba interesa, budući da Odbor nadzire i rad resora kojem je na čelu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Praksa je jednostavna, većinu u Odboru nema opozicija, nego pozicija, a imate i sustav izuzeća koji je korišten u svim tim situacijama", objašnjava Ostojić. 

Ne smeta mu ni činjenica da bi ga na novoj funkciji dočekala predstavka o Petrovljevu praćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko ja vidim, USKOK je vrlo jasno rekao svoje, a o tome da bi Odbor propitivao rad neovisnog pravosudnog tijela, za to treba vrlo ozbiljna rasprava", poručio je. 

Grmoja: 'Tužbe se ne bojim'

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja u četvrtak nije želio komentirati tužbu, koju je protiv njega najavio tehnički ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić poručivši tek kako se te tužbe ne boji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O tome sam sve već rekao, a tužbe se ne bojim", rekao je Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo