OSTOJIĆ: / 'Karamarko je napravio spisak za 'odstrel' ljudi, a gradske kvartove će umjesto policije čuvati vojska!'

Image
Foto: Screenshot N1
7.4.2016.
12:38
Screenshot N1
VOYO logo

Ranko Ostojić komentirao je jučerašnju izjavu Tomislava Karamarka o tome da policiju treba dovesti u stanje kakvo je bilo dok je on bio ministar, rekavši da je u Karamarkovo vrijeme bilo više ubojstava, a da su se i pratili novinari i glavni državni odvjetnik.

Image
KARAMARKO O SMJENAMA U POLICIJI: /

'Orepić je nešto naučio. Najbolje je učiti na vlastitoj koži'

Image
KARAMARKO O SMJENAMA U POLICIJI: /

'Orepić je nešto naučio. Najbolje je učiti na vlastitoj koži'

Pljačka policije

Svome nasljedniku Vlahi Orepiću je pružio podršku rekavši da Karamarko nema ovlasti bilo koga prisiljavati da nešto učini te da nije nadređen ministru Orepiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezano za pljačku zagrebačke policije, kojoj je iz sjedišta u Heinzelovoj ukradeno 280 tisuća eura i dva kilograma zlata, zbog čega je ostavku podnio cjelokupan vrh zagrebačke i državne policije, Ostojić je kazao da se slučaj u Heinzelovoj nije trebao ni smio dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba utvrditi tko je zaista odgovoran", kazao je Ostojić koji je istaknuo da je počinitelj točno znao kamo ide, kako da provali u sef i što je u njemu.

"Prvi puta u povijesti nakon pljačke se ista rješava smjenom čelnih ljudi u policiji, istaknuo je Ostojić. "Očito je sve napravljeno pod pritiskom... Smijenjen je šef unutarnje kontrole koji bi morao poduzeti mjere da se utvrdi tko je odgovoran. Mi danas ne znamo što se desilo u Heinzelovoj. Znamo da je krivac onaj kome je opljačkan ured, a ne oni koji su čuvali tu zgradu. Vrlo zanimljiv način rješavanja slučaja", kazao je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije nepoznato da je Karamarko napravio spisak za odstrel iz policije", rekao je Ostojić i istaknuo da je policija u njegovo vrijeme sve radila po nalogu DORH-a.

Policiju će zamijeniti vojska

"Ovo je poruka - nemojte raditi zaplijene, jer riskirate da u vašoj kancelariji vi ćete odletjeti, a ne onaj tko čuva zgradu", ustvrdio je Ostojić i okomio se na tzv. Projekt Domovinske sigurnosti kroz koji očito, kako je rekao, možemo očekivati da će policiju uskoro zamijeniti vojska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve ovo vodi na mlin tome da očito vrlo skoro možemo očekivati da će policiju zamijeniti vojska. Projekt Domovinske sigurnosti, koji se gura kao navodni dogovoreni projekt, kojim će se rješavati pitanje je kad će vojska čuvati policiju, umjesto da se podrži ljude koji zakonito, uz puno teškoća, rade svoj posao, riskirajući svoj život. Poruka koja nije moja izmišljotina već je u programu Domoljubne koalicije, predstavljenom Saboru - vaš kvart osiguravat će vojska."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostojić je podsjetio da to govori i Miroslav Tuđman i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i ministar obrane Buljević. "Zakonska rješenja su već donesena, u trenutku kad nema potrebe vojskom na granici. Donesena su bez ikakve javne rasprave, a da ne govorimo da strategiju nacionalne sigurnosti nemamo."

Ozbiljna situacija u vezi sa SOA-om

Ostojić je komentirao i situaciju u vezi s bivšim ravnateljem SOA-e Draganom Lozančićem, za kojega je rekao da je vrlo loša poruka ako potpredsjednik Vlade govori da ne zna što će biti s njime i da je on "slobodan čovjek".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već 10 dana odbor za unutarnju politiku očekuje pojašnjenje od premijera i predsjednice o Lozančićevom razriješenju, a već tri mjeseca koliko traje ova situacija SOA ne dostavlja informacije", kazao je bivši ministar, istaknuvši koliko je to opasno u aktualnoj sigurnosnoj situaciji.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo