nastup na glavnoj pozornici / Osnivač i frontmen Blura i Gorillaza stiže na EXIT festival!

Image
Foto: Screenshot (Youtube)

Albarnova turneja započinje u Londonu u travnju, a pored potvrđenih datuma najvećih svjetskih festivala u Španjolskoj, Francuskoj, SAD-u, Danskoj, Nizozemskoj i Belgiji, Damon 12. srpnja dolazi i u Srbiju na Petrovaradinski tvrđavu!

7.3.2014.
9:35
Screenshot (Youtube)
VOYO logo

DamonAlbarn, osnivač i frontmen Blura i Gorillaza, dolazi na EXIT2014!

On će 12. srpnja na glavnoj pozornici EXIT festivala predstaviti svoj novi solo projekt, ali i svojevrsnu retrospektivu svoje cjelokupne karijere! I to kakve karijere - uz Blur i Gorillaz, koji spadaju među najveće glazbene projekte svih vremena, Damon će izvoditi i pjesme nastale iz opusa ostalih konceptualnih projekata i supergrupa u kojima je sudjelovao. Svoju nadolazeću turneju, za koju svjetski mediji procjenjuju da će biti jedna od najznačajnijih ove godine, najavio je videom koji predstavlja kolaž dosadašnjih glazbenih dostignuća: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Damon spada u povlaštenu grupu najutjecajnijih ličnosti u glazbenoj industriji ikada. Uz Grammy nagrade, Damon je u svojoj dosadašnjoj karijeri, s mnogobrojnim glazbenima sastavima i projektima, osvojio pet Brit, jedanaest NME, devet Q i šest MTV nagrada, prodao preko 30 milijuna nosača zvuka širom svijeta, dok je debi album Gorillaz dostigao multiplatinastu nakladu! NME ga je nedavno prilikom dodjele nagrade za inovaciju u glazbi predstavio kao “jednog od vodećih ljudi glazbene scene”. U travnju ove godine predstavit će svoj prvi solo album, “Everyday Robots”, za koji kaže da je na njega čekao dugih 25 godina i da je njegov najosobniji projekt do sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Albarnova turneja započinje u Londonu u travnju, a pored potvrđenih datuma najvećih svjetskih festivala u Španjolskoj, Francuskoj, SAD-u, Danskoj, Nizozemskoj i Belgiji, Damon 12. srpnja dolazi i u Srbiju na Petrovaradinsku tvrđavu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo