OSMAŠ SNIMIO VJEROUČITELJA: / 'Mladić je bio u pravu... Izdajnicima metak u glavi i u septičku jamu, nabiti ih na kolac...'

Image
Foto: Screenshot

Vjeroučitelj je učenicima dao i popis hrvatskih neprijatelja koje treba smaknuti, a detaljno je opisao i kako to učiniti.

22.12.2017.
8:29
Screenshot
VOYO logo

U zagrebačkoj školi Matija Gubec na Knežiji vjeronauk predaje, u najmanju ruku, osebujan vjeroučitelj. Naime, Krešimir Bagarić snimljen je kako učenicima predaje o nasilju, ubojstvima hrvatskih političara koji mu ne pašu, nabijanju glava na kolac, a pohvalio je i ratnog zločinca Ratka Mladića.

Vjeroučitelja je tijekom njegova ispada zabilježio učenik škole koji je snimku njegova divljanja poslao redakciji Indexa. Ovo nije prvi put da se vjeroučitelj tako ponaša, zbog čega je učenik konačno skupio hrabrosti da istupi s ovim informacijama. Zbog zaštite identiteta neki dječji glasovi na snimci su izmijenjeni, a prezimena učenika prikrivena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bagarić je učenicima objasnio kako je trebala izgledati Oluja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O nabijanju glava na kolac

'Mi smo budale, trebali smo pustiti dva koridora. Jedan do Zagreba, a drugi do Rijeke. Pa kad im ponabijaju glave na kolac onda da uđemo. Tako je trebalo biti finoj gospodi zagrebačkoj koja misli da Hrvatska završava u Karlovcu. Debili i kreteni. Kratkovidni', kazao je Bagarić te usput pohvalio Mladića.

'Ispada da je đeneral bio u pravu. On je svoje zaštitio. Đeneral je bio u pravu za srpske interese. A mi imamo dudeke. Uz sve poštovanje prema dudekima. Može i učitelj biti lud ponekad', našalio se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjeroučitelj je učenicima dao i popis hrvatskih neprijatelja koje treba smaknuti, a detaljno je opisao i kako to učiniti.

'Za ovo bi trebalo objesiti dva bivša predsjednika i jednu bivšu ministricu vanjskih poslova, ali odmah. Po kratkom postupku. Čovjek je otvorio predsjednički sef i transkripte je dao. Prokleto ti do sedmog koljena bilo, izdajniče. Prljavi, smrdljivi izdajniče. Nikad mira ne imao', govori Bagarić te iznosi dodatne prijedloge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Imaš ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić koja otvoreno po svijetu govori. To nigdje nema. Probaj zamisliti da francuska ministrica jednu stvar napravi protiv Republike. Samo te nema. Možeš birati, srčani udar, moždani udar, samoubojstvo s tri metka u leđa, kako to već ide. Jedino mi svoje prostitutke i izdajnike stavljamo na važna mjesta. Jedino smo mi tako bijedan narod, nema bjednijeg naroda od hrvatskog naroda', kazao je. Ponovno se osvrnuo na Mesića i Vesnu Pusić, još jednom ustvrdivši da im treba 'metak u glavu po kratkom postupku. U prvu septičku jamu baciti. Izdajnika'.

O hrvatskom narodu

Hrvatski je narod počastio nazivima 'nezahvalna stoka, debili, kreteni, telci, 4,2 milijuna kretena'. Sve je to izgovorio vjeroučitelj koji bi trebao djecu učiti opraštanju, miru, pravednosti i ljubavi. No, Bagarić ima druge stavove, koje bez pardona prenosi djeci u školi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Imamo neoliberalne demokratske kretene koji smatraju da je gay ok i da se svi trebamo za ruke držati pod duginom zastavom', kazao je te usput kritizirao i dio svojih kolega nastavnika.

'U zbornici, znaš, Dan je Republike za 50 posto djelatnika', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica škole Ljiljana Klinger kratko je komentirala snimku.

'Temeljem Ugovora RH i Svete Stolice izbor vjeroučitelja u ingerenciji je Katehetskoga ureda, kao i odgovornost za njihov profesionalni razvoj i napredak. Ipak, ako su ovi navodi točni i istiniti, poduzimanje ozbiljnih stručnih i formalno-pravnih sankcija nije upitno. Za ovako drastične prekršaje dužni smo angažirati i ostale za to zadužene institucije', odgovorila je ravnateljica škole koju, osim djece s Knežije, pohađaju i djeca stranih diplomata na radu u Zagrebu. Dugo je škola glasila za jednu od najboljih u Zagrebu, a za to je dobila i nagradu Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica u šoku

Na šokantnu snimku reagirala je i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, rekavši kako takvoj osobi nema mjesta u školi.

'Šokirana sam otkrićem snimke na kojoj se otvoreno propagira govor mržnje. Ukoliko je ta snimka autentična, takvoj osobi apsolutno nema mjesta u školi! Tim iz Ministarstva je u kontaktu sa ravnateljicom škole koja trenutno poduzima sve potrebne mjere i obavještava sva nadležna tijela kako bi se što prije utvrdile sve činjenice. O rezultatima postupka obavijestit ćemo javnost čim dobijemo sve potrebne informacije', objavila je Divjak na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promptno se oglasio i Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ured za vjeronauk u školi Zagrebačke nadbiskupije ovim putem obavještava javnost da su upoznati sa slučajem neprimjerenog govora vjeroučitelja u OŠ Matija Gubec g. Krešimira Bagarića. Ured se, kao tijelo nadležno za provedbu školskog vjeronauka, ograđuje od izrečenih stavova g. Bagarića te izražava žaljenje što je zloupotrijebio nastavu vjeronauka. Povjerenstvo Zagrebačke nadbiskupije za dodjelu mandata vjeroučiteljima razmotrit će slučaj i odlučiti o daljnjim postupcima', priopćeno je iz Tiskovnog ureda.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo