TVORNICA ZA PRERADU PLASTIKE / Osječki zapovjednik: 'Nadamo se da će požar biti ugašen do večeri'. Radnici Drava Internationala planiraju prosvjed?

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Navodno će se prosvjedu pridružiti samo hrvatski radnici, a ne radnici iz Nepala kako bi pružili podršku vlasniku Drava Internationala. U tvornici je inače zaposleno oko 500 djelatnika od čega je 135 Nepalaca.

6.10.2023.
8:37
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Požar koji je u srijedu buknuo u tvornici za preradu plastike Drava International u Osijeku i dalje je aktivan. Na terenu su vatrogasci koji ga gase s deset cisterni te zatrpavaju zemljom i pijeskom.

"Vatrogasci se nadaju da će službeno biti ugašen do navečer", rekao nam je vatrogasni zapovjednik Zoran Pakšec, iako su ranije prognoze govorile da bi mogao biti ugašen tijekom jučerašnjeg dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojavila se neslužbena informacija da će radnici Drava International prosvjedovati u 11 sati kako bi dali podršku vlasniku. Navodno će se prosvjedu pridružiti samo hrvatski radnici, a ne radnici iz Nepala.

U tvornici je zaposleno oko 500 djelatnika od čega je 135 Nepalaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik kompanije Zvonko Bede kazao nam je da se on u te stvari ne petlja. “Nisam nikoga organizirao i ne znam ništa o tome”, poručio je.

Image
zakazao nadzor /

Zrak u Osijeku i dalje opasan, požar nije ugašen, opečeni vatrogasac u bolnici u Zagrebu: Tko je kriv za ekološku katastrofu?

Image
zakazao nadzor /

Zrak u Osijeku i dalje opasan, požar nije ugašen, opečeni vatrogasac u bolnici u Zagrebu: Tko je kriv za ekološku katastrofu?

Pakšec je za RTL Danas ranije kazao da u karijeri nije vidio ovakav požar, a on i kolege nadaju se da će s buktinjom ipak sve biti u redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šteta je ogromna te je na prostoru gdje oni mogu ulaziti sve izgorjelo. "To je jedna Hirošima. Nadamo se da ćemo pomoći kolegama i sačuvati neke tragove koji su njima potrebni", rekao je osvrčući se na moguće tragove koji bi ukazivali na uzrok nezapamćenog požara.

Vatrogasci za požar optužuju vlasnika pogona, a župan Ivan Anušić napada Državni inspektorat iako je on dao dozvolu za rad toj tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom gašenja požara ozlijeđena su tri vatrogasca. Jedan od njih je upao u rastopljenu plastiku te mu je opečeno 30-ak posto tijela. Prebačen je u zavod za opekline Klinike za traumatologiju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice u Zagrebu.

Ranije je operiran u Osijeku, no zagrebački liječnici su sigurni da će trebati još operacija s obzirom na težinu opeklina. Za sada je stabilno, a u Klinici će provesti idućih nekoliko tjedana te će se naknadno odlučiti s obzirom na stanje oporavka hoće li ići natrag u osječku bolnicu ili će biti otpušen na kućnu njegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: 'Ovo je ekološka kriza. Ipak, u gradu nije ugrožena kvaliteta zraka, ali oni koji su krivi trebaju odgovarati'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo