OSJEČKI SDP-OVCI NAPUSTILI STRANKU: / 'Duboka kriza u SDP-u će trajati godinama, krivo je vodstvo i mi koji smo to podržavali'

Image

Obojica nezadovoljni vodstvom stranke

17.9.2020.
14:01
VOYO logo

Goran Mikan i Neđeljko Knežević, dosadašnji SDP-ovi gradski vijećnici u Osijeku, zbog nezadovoljstva vodstvom stranke napustili su stranku, ali i klub i Gradskom vijeću te će tamo djelovati kao nezavisni vijećnici. No, i dalje će podržavati gradonačelnika Osijeka Ivicu Vrkića.

Tijekom sjednice Gradskg vijeća Mikan je danas novinarima izjavio da kao dugogodišnji član SDP-a "ne želi sudjelovati u uništavanju nečega što je stvarao". Naveo je kako se radi o procesu koji, na državnoj i lokalnoj razini, u stranci godinama traje. Najveće krivce Mikan vidi u "onima koji vode stranku ili su je vodili". Ono što je najavio jest da će do kraja mandata podržavati Vrkića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knežević ima isti razlog za napuštanje stranke kao i njegov kolega pa kaže da je iz SDP-a otišao zbog nezadovoljstva načinom vođenja stranke. Smatra da se stranka vodi tako da su osobni interesi ispred interesa stranke kojoj pada rejting i u Osijeku, ali i na državnoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OSTOJIĆ O ŠANSAMA ZA POBJEDU U SDP-u: /

'Pa ni Hajduk onda nikad više ne bi trebao igrati nogomet, s obzirom na to kad je zadnji puta bio prvak'

Image
OSTOJIĆ O ŠANSAMA ZA POBJEDU U SDP-u: /

'Pa ni Hajduk onda nikad više ne bi trebao igrati nogomet, s obzirom na to kad je zadnji puta bio prvak'

Predsjednik osječkog SDP-a bez komentara

"Mislim da je SDP u dubokoj krizi i da će to potrajati godinama, ali krizu su izazvali prvenstveno oni koji vode stranku, kao i mi ostali članovi koji smo to podržavali. I dalje ću podržavati gradonačelnika Vrkića, ali ću razmišljati vlastitom glavom, u skladu s interesima građana", izjavio je Neđeljko Knežević.

Image

19.05.2020., Osijek - Odrzan je radni sastanak izbornog stozera SDP-a za 4. izbornu jedinicu na kojem je prisustvovao i predsjednik stranke Davor Bernardic. Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Boris Piližota, dogradonačelnik i predsjednik osječkog SDP-a, novinarima je rekao da je SDP demokratska stranka u koju svatko može ući dobrovoljno, ali isto tako i izaći. Što se tiče napuštanja stranke od dvojice članova u Osijeku, Piližota nije htio komentirati te je poručio da se o takvim temama treba razgovarati isključivo na stranačkim tijelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da do poremećaja broja glasova u Gradskom vijeću neće doći, ali se to naravno nikada ne može znati. U protekle tri godine imali smo niz situacija u kojima se govorilo o preslagivanju i gubitku većine, pa se to nije dogodilo", rekao je osječki dogradonačelnik.

SDP-OVAC OBUHVAĆEN ISTRAGOM POJMA NEMA ZAŠTO JE POD SUMNJOM: 'Sve sam doznao preko medija, valjda će mi netko javiti'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo