Fejsom 'hara' lažni 'virtualni Bubalo'

Na Facebooku se pojavio lažni profil osječkog gradonačelnika. 'Virtualni Bubalo' ima fotografije pravoga, gotovo svakog dana postavi neki novi sadržaj ili 'lajka' i prikupio je 500 prijatelja.

17.3.2012.
16:03
VOYO logo

Gradonačelnik http://danas.net.hr/specijal/osijek Krešimir Bubalo (HDSSB) podnio je policiji prekršajnu prijavu protiv nepoznate osobe koja je na Facebooku otvorila njegov lažni profil i dosad privukla čak 500 prijatelja. Prijavu je podnio, kaže, jer mu se ne sviđa ideja da se itko predstavlja u njegovo ime. Pozdravlja, pak, svakoga tko ima vremena biti na "Fejsu", ali on za takvu vrstu komunikacije vremena nema.

Postavio iste osobne podatke

Na Facebooku se zaista može pronaći profil koji nosi ime Krešimir Bubalo i nudi njegov portret kao fotografiju profila, ali ne samo to. Virtualni "Bubalo" ima jednak datum rođenja, također živi u Donjem gradu kao i pravi, oženjen je, a radno mjesto mu je – gradonačelnik grada Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želeći biti što autentičniji gradonačelnikov dvojnik postavio je niz fotografija na kojima je Bubalo u različitim situacijama, a gotovo svakoga dana postavi neki novi sadržaj ili "lajka" i komentira tuđe postavke i profile, piše Glas Slavonije.

Drugi HDSSB-ovci imaju svoje profile

Podsjećamo, Bubalo je sa "Snagom grada", koalicijom s HNS-om, kampanju za lokalne izbore 2009. vodio i na toj društvenoj mreži. Međutim, dok je Bubalo nakon pobjede odustao, njegov zamjenik na mjestu gradonačelnika, danas ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak, nastavio je na taj način komunicirati s javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj profil na Facebooku imaju i drugi osječki političari poput Ante Đapića, pa čak i Bubalov stranački šef i osječko-baranjski župan dr. Vladimir Šišljagić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo