OSJEČANI NA MUKAMA: / Onima koji su pili kavu u gostima odšteta za uništeni auto, a onima koji tamo žive - figa

Image
Foto: PIXSELL, Marko Mrkonjic

Osječani koji imaju kasko osiguranje jedini su koji mogu biti sigurni da će dobiti odštetu zbog uništenog automobila tijekom nevremena prošlog tjedna.

8.7.2016.
19:20
PIXSELL, Marko Mrkonjic
VOYO logo

Veliko nevrijeme koje je prije tjedan dana pogodilo Osijek brojnim je Osječanima uzrokovalo materijalnu štetu i na automobilima. "Sretnici" među njima koji imaju kasko osiguranje štetu će još nadoknaditi i popraviti ih, međutim priča s onim neosiguranim nešto je drugačija, piše Glas Slavonije.

Image
POSLJEDICE UŽASNOG NEVREMENA: /

U Osijeku i okolici štete veće od 250 milijuna kuna

Image
POSLJEDICE UŽASNOG NEVREMENA: /

U Osijeku i okolici štete veće od 250 milijuna kuna

Dvostruka pravila

U osiguravajućim kućama Euroherc i Grawe tvrde kako su prijava za odštetu zbog uništenih automobila zbog pada stabala i grana ili materijala sa zgrada imali, ali da će odštetu moći dobiti tek oni koji imaju kasko osiguranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam kako će ostali rješavati naknade štete. Mislim da će biti teško dokazati, primjerice, da je drvo puklo napola i oštetilo automobil, a ono je izvana zdravo. No to ne rješavamo mi, nego gradska uprava", pojasnio je Dragan Stakić iz Grawe osiguranja. I u Eurohercu upućuju na Grad, a gradska tvrtka Zavod za stanovanje po tom pitanju isto ima, pak, dvostruka pravila.

Dvostruka pravila i gradskom Zavodu

Zavod za stanovanje, koji je upravitelj većem broju zgrada u Osijeku, a kojem su se građani javljali zbog štete nastale na automobilima upravo zbog otpadanja dijelova pročelja ili krova poručuju kako je osiguranje moguće ostvariti samo prema trećim osobama!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Padne li dio sa zgrade na automobil čiji vlasnik ne živi u toj zgradi, šteta će se pokriti osiguranjem prema trećim osobama, no ako padne na automobil čiji vlasnik živi u toj zgradi, tada naknade osiguranja nema. Takvih je prijava zbog osiguranja prema trećim osobama bilo desetak", kazao je direktor Zavoda Bojan Bodražić.

Inače, još nije poznato hoće li vlasnici automobila dobiti obeštećenje u slučaju da im je, primjerice, grana otpala s drveta oštetila automobil. Naime, štete se u Grad Osijek mogu prijaviti do 12. srpnja te se, prema proceduri, potom utvrditi iz kojih će se izvora i hoće li se osigurati sredstva iz državnog, odnosno proračuna jedinice lokalne samouprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo