OSIM KOLINDE, S PANTOVČAKA ODLAZE I DRUGI 'STANARI': / Petero savjetnika i 11 dužnosnika ostaje bez posla; neki od njih mogu uzeti opciju '6+6'

Image

U svom uredu je aktualna predsjednica imala 11 dužnosnika te još petero savjetnika koji su volontirali, a njihov savjetnički posao staje sa završetkom mandata Grabar-Kitarović

7.1.2020.
9:30
VOYO logo

S Pantovčaka će osim Kolinde Grabar-Kitarović morati otići i drugi "stanari" koji su s njom radili. Riječ je naravno o suradnicima i drugim dužnosnicima iz Ureda predsjednika koji za manje od dva mjeseca moraju iseliti prije nego što na Pantovčak "zasjedne" novoizabrani predsjednik Zoran Milanović.

U svom uredu je aktualna predsjednica imala 11 dužnosnika te još pet savjetnika koji su volontirali, a njihov savjetnički posao staje sa završetkom mandata Grabar-Kitarović, piše Jutarnji list. Među tim ljudima najpoznatiji je predsjedničin posebni savjetnik Mate Granić, ali i Nenad Bakić koji je bio savjetnik za STEM područje. K tome, tu je i demograf Anđelko Akrap, savjetnik za zdravstvo Tomislav Maždar te savjetnik za branitelje Ante Deur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAKO ĆE VLADATI NOVI PREDSJEDNIK? /

'Okružit će se nestranačkim ljudima, a još je neizvjesno kako će se postaviti prema jednom političaru'

Image
KAKO ĆE VLADATI NOVI PREDSJEDNIK? /

'Okružit će se nestranačkim ljudima, a još je neizvjesno kako će se postaviti prema jednom političaru'

Neki imaju pravo na opciju '6+6'

Savjetnici koji su bili na dužnosničkim funkcijama, a ne ostanu na sadašnjoj poziciji ili pak nemaju drugi posao, imat će pravo nakon što dođe do smjene na Pantovčaku na primanje svoje sadašnje plaće idućih šest mjeseci. Osim toga, ako to budu željeli, mogu uzeti i dodatnih šest, ali s tim da se u toj drugoj polovici primanja smanjuju za pola, piše Jutarnji list.

Image

Zagreb: U Saboru je održan okrugli stol o nacrtu prijedloga ovršnog zakona 19.02.2019., Zagreb - U Saboru je odrzan okrugli stol o nacrtu prijedloga ovrsnog zakona. Mirjana Hrga. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Ono što je sigurno jest da s Grabar-Kitarović sigurno odlaze Anamarija Kirinić, predstojnica njezina kabineta, i pročelnica Natalija Hmelina. Osim toga, s Pantovčaka odlazi Mirjana Hrga, savjetnica za stratešku politiku i odnose s Vladom i Saborom, ali i Zrinko Petener, savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost. Isto tako, otići će i Sebastian Rogač, savjetnik za europsku i vanjsku politiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na popisu dužnosnika iz Ureda predsjednice našao se i savjetnik za gospodarstvo Marko Primorac kao i savjetnica za društvene djelatnosti i mlade Renata Margetić Urlić. Inače, to je žena koja je nedavno pokušala skratiti sučeljavanje predsjedničkih kandidata na RTL-u. S Pantovčaka bi mogle otići i glavna tajnica Mirjam Katulić, šefica protokola Tina Tödtling i glasnogovornica Ivana Crnić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo