Nadzorne kamere snimat će nas i u javnom prijevozu

21.12.2012.
8:02
VOYO logo

Zahvaljujući brzoj intervenciji policije napadač je uhvaćen, a ovakvi događaji iako rijetki, u vozilima gradskog prijevoza ipak se događaju.

Međutim, iako putnici od vozača očekuju veći angažman, direktor Gradskog prijevoznog poduzeća OsijekuIgor Medić pojašnjava da vozač treba pozvati policiju, ali ne i biti policajac, te zbog ovakvih situacija najavljuje uvođenje videonadzora u sva vozila gradskog prijevoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naši vozači ne mogu biti ni suci, ali dakako, trebaju pomoći osobama ako su ozlijeđeni. To istodobno ne znači da će ulaziti u sukob s napadačem, a kako bi se izbjegle ovakve situacije, svakako planiramo uvesti videonadzore. Odobri li Nadzorni odbor ovaj prijedlog, uskoro će putnici, ali i vozači biti pod okom kamere", kaže Medić za Glas Slavonije.

Vozač nije pogriješio

Kad je u pitanju nedavni incident, Medić kaže da vozač u osnovi nije pogriješio u svom postupku nastavka vožnje, odnosno otvaranja vrata na stanici, a što je napadač iskoristio i izišao iz tramvaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozač ne može ulaziti u sukobe, nastavlja Medić, rekavši i to da su u tramvaju bili i brojni drugi putnici zbog kojih zaustavljanje vožnje nije dolazilo u obzir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo