Orkanska bura lomila stabla, jak vjetar i dalje usporava promet

Zbog vode na kolniku zatvorena je drzavna cesta D38 u mjestu Orljavac.

15.5.2014.
8:49
VOYO logo

Usporen promet

Jak vjetar usporava promet na autocestama: A6 Rijeka-Zagreb izmedu Kikovice i tunela Tuhobic, A1 izmedu Zagreba i Bosiljeva 2, vijadukta Bozici i juznog dijela tunela Svetoga Roka, te izmedu cvorova Sestanovac i Vrgorac, A3 Bregana-Lipovac izmedu cvorova Bregana i Kriz, te na A4 Zagreb-Gorican izmedu cvorova Breznicki Hum i Ivanja Reka.

Kolnici su mokri i skliski u Slavoniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog vode na kolniku zatvorena je drzavna cesta D38 u mjestu Orljavac. Obilazak: Brestovac-Nova Gradiska-Okucani-Lipik ili Pakrac-Novo Zvecevo-Kamenski Vucjak-Brestovac i obrnuto.

Na autocesti A1 kroz tunele Gric i Sveti Rok te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Tuhobic zbog radova se vozi jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do 17. svibnja zbog radova na rekonstrukciji raskrizja ulice Savezne Republike Njemacke i D30 Velikogoricke ulice u Zagrebu u zoni cvora Buzin vozi se dvosmjerno zapadnim kolnikom. Na cvoru Buzin nije moguc ulazak na zagrebacku obilaznicu (A3) u smjeru cvora Lucko. Zbog guzvi vozacima se preporuca obilazak preko cvora Kosnice ili Sisacka cesta – ulica Dr. L. Naletilica – Remetinecka cesta.

Zbog uklanjanja stabala s kolnika, za sav promet, zatvorena je Sljemenska cesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jak vjetar

Po prognozi Drzavnoga hidrometeoroloskog zavoda (DHMZ), vjetrovito vrijeme nastavit ce se i danas. Puhat ce umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a duz obale ponegdje i bura uz olujne udare.

Zbog radova zatvorene su ceste: - D2 Osijek-Vukovar izmedu nadvoznjaka „Nemetin“ i skretanja za Zracnu luku Osijek, - D512 Makarska-Ravca na predjelu Stupica, - D22 Mozdenec-Sudovec, - D30 dio Zagrebacke ulice u Petrinji, - D50 kod nadvoznjaka Janjce, - D57 Vukovar-Orolik, - D75 Kanegra-Kolombanija, - D205 Klanjec-Dubrovcan, - D307 Gornja Stubica-Marija Bistrica i - Sisacka ulica u Karlovcu, izlaz iz Karlovca prema Pisarovini (D36).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naizmjence se vozi: - na D1 Korenica-Debelo Brdo, - na D2 od kruznog toka u Turcinu do raskrizja s Gospodarskom ulicom u Varazdinu, - na Jadranskoj magistrali (D8) kod Draga, kroz Duce, kod Drvenika, Zaostroga i Podaca, u mjestu Krilo Jasenice, izmedu Slanog i Trstenog i u mjestu Soline (Dubrovacko- neretvanska zupanija), - na D9 Metkovic-Opuzen, - na D25 Bunic-Ljubovo, - na D31 od Sestak Brda do Pokupskog, - D205 Risvica-Dubrovcan, - D206 na dionici od Valentinova do Petrovskog i - na D227 Senkovec-Strigova u naselju Prekopa.

Za teretna vozila zatvorene su ceste: - D29 Marija Bistrica-Soblinec, - D228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac, u Gornjem Pokupju (za vozila iznad 15t), - ZC3124 Vidrenjak-Popovaca-Kutina–Novska, - ZC3252 Novska-Borovac i - ZC4030 Orahovica-Kutjevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, zbog mjestimicnih udara bure i sjeverozapadnog vjetra tijekom jucerasnjeg popodneva, noci, a nastavilo se i jutros, vatrogasci sa sireg splitskog podrucja imaju pune ruke posla u uklanjanju stabala i grana s gradskih ulica i prometnica, no nema ljudskih zrtava, doznaje se jutros u splitskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi.

Vatrogasci su danasnji radni dan u Splitu jutros poceli vec u 6.30 sati. Posla su jucer imale i njihove kolege u drugim dalmatisnkim gradovima i mjestima, medu ostalim, u Makarskoj, Trogiru i u Komizi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo