BIT ĆE SVJEŽIJE / Orkanska bura rashladila obalu: Crveni alarm za dvije regije, udari vjetra idu i do 165 km/h

Image
Foto: Nel Pavletić,Pixsell / DHMZ

Kako je ranije izvijestila RTL-ova meteorologinja Damjana Ćurkov Majaroš, sunčani početak školske godine na Jadranu će kvariti jaka i olujna bura koja je krenula kroz noć, a već je do jutra podno Velebita na udare i orkanska

4.9.2023.
9:01
Nel Pavletić,Pixsell / DHMZ
VOYO logo

Za područje podno Velebita i Biokova izdano je crveno upozorenje što znači da će na Jadranu puhati jaka bura s olujnim udarima, podno Velebita i Biokova i orkanskim, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak.

Bit će pretežno sunčano, razmjerno vjetrovito i malo svježije. Povremeno više oblaka uz mogućnost i za vrlo malo kiše uglavnom će biti u gorskim krajevima. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaka bura s olujnim udarima, podno Velebita i Biokova i orkanskim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podno Velebita bit će jaka i vrlo jaka, mjestimice olujna bura, osobito ujutro i navečer. Najjači udari vjetra 35-90 čvorova (65-165 km/h).

Image

Bura kod Paga razbila čamac o hridi, HGSS traži putnike

Image

Bura kod Paga razbila čamac o hridi, HGSS traži putnike

Jaka i vrlo jaka, podno Biokova moguća i olujna bura, osobito ujutro i navečer. Najjači udari vjetra 35-80 čvorova (65-150 km/h).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviša dnevna temperatura većinom od 20 do 25, na obali i otocima između 25 i 29 stupnjeva Celzijusovih.

Kako je ranije izvijestila RTL-ova meteorologinja Damjana Ćurkov Majaroš, sunčani početak školske godine na Jadranu će kvariti jaka i olujna bura koja je krenula kroz noć, a već je do jutra podno Velebita na udare i orkanska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojačanog vjetra će biti i u gorju, uz to i više oblaka, rijetko i slabe kiše.

A uz jaku i olujnu buru na moru, u središnjim i sjeverozapadnim predjelimana će također biti vjetrovito uz umjeren, povremeno i jak sjeverni vjetar s kojim će stizati i hladniji zrak pa temperatura neće prelaziti 25 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Prvi dan škole uz sunce, ali dojam će kvariti vjetar koji će na moru imati orkanske udare. I dalje toplo

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo