ORGANIZATORI OBJASNILI KAKO ĆE IZGLEDATI PROSVJED U VUKOVARU: / 'Kome smeta da se istraže i procesuiraju ratni zločini?'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Josić očekuje da će se u Vukovaru okupiti 15.000 prosvjednika

4.10.2018.
11:13
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Savjet za branitelje Grada Vukovara održao je u četvrtak prijepodne konferenciju za novinare na kojoj su najavili prosvjed u Vukovaru koji će se održati 13. listopada. Predsjednik Savjeta TomislavJosić poručuje da se o prosvjedu u posljednje vrijeme iznijelo dosta neistina te da je on isključivo vezan uz procesuiranje ratnih zločina.

"Potpuno je apolitičan, a na njega su pozvani apsolutno svi, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost", rekao je Josić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
PROSVJED U VUKOVARU PODIJELIO I GENERALSKI ZBOR: /

Željko Sačić podnio neopozivu ostavku; 'Okrenuli ste leđa žrtvi'

Image
PROSVJED U VUKOVARU PODIJELIO I GENERALSKI ZBOR: /

Željko Sačić podnio neopozivu ostavku; 'Okrenuli ste leđa žrtvi'

"Ovaj prosvjed od same ideje pa do sadržaja nikad nije bio usmjeren protiv ljudi, nego protiv zločinaca koje institucije nisu procesuirale", rekao je Josić, a prenosi N1.

Političke parole nisu dobrodošle

Otkrio je da će tijekom prosvjeda žrtve iznositi svoja potresna svjedočanstva nakon čega će se skupu obratiti gradonačelnik Vukovara IvanPernar, a oni će biti i jedini govornici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisu dobrodošle nikakve političke parole ili transparenti političkog sadržaja", rekao je Josić, dodavši da očekuje velik broj ljudi koji će doći izraziti svoju potporu u Vukovaru.

"Ne postoji opravdanje da se ne bude u Vukovaru toga dana. Jedan dan možete odvojiti da poslušate istinu i žrtve kojima se 27 godina zatvaraju usta", rekao je Josić, dodavši da će se diljem svijeta u isto vrijeme u dijaspori održavati prosvjedi, spomenuvši Toronto, Chicago, Australiju. "Čini se da dijaspora ima više pijeteta prema žrtvama", dodao je, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brkić ne stoji iza prosvjeda

Tvrdi da iza prosvjeda ne stoji MilijanBrkić, kao što se često pisalo posljednjih dana.

"Smatram da svaki normalan branitelj i građanin ove države treba podržati ovo. Mene samo zanima kome smeta da se istraže i procesuiraju ratni zločini? Mislim da to nijednom čovjeku na svijetu ne bi trebalo smetati", rekao je Josić komentirajući ostavku ŽeljkaSačića u Generalskom zboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josić očekuje da će se u Vukovaru okupiti 15.000 prosvjednika.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo