OREŠKOVIĆ: / 'Znate kak' se kaže, prvi nikada neću zaboraviti... Poklon HNS-ovaca? Baš je sladak!'

Image

Prvi saborski aktualac premijera Tihomira Oreškovića je iza njega. Novinarima je rekao da je vrlo zadovoljan, te dodao da taj prvi nikada neće zaboraviti.

13.4.2016.
15:35
VOYO logo

"Znate kak se kaže, prvi nikada neću zaboraviti. Sami ste vidjeli, pitanja su bila široka, drago mi je da smo bili konkretniji", rekao je Orešković o aktualnom prijepodnevu u Saboru, piše 24 sata.

Na konstataciju da ga je SDP ignorirao jer mu iz njihovih redova nije bilo upućeno niti jedno pitanje premijer je uzvratio: "Ne bih rekao da je to ignoriranje. Imao sam svoja pitanja i to sedam. Svaka stranka može odlučiti koga će pitati, to je demokracija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZASTUPNICI IZREŠETALI VLADU PITANJIMA: /

Pročitajte kako je tekla uzbudljiva rasprava u Saboru

Image
ZASTUPNICI IZREŠETALI VLADU PITANJIMA: /

Pročitajte kako je tekla uzbudljiva rasprava u Saboru

Oreškovićevo prvo iskustvo

S obzirom da su se pojedini zastupnici pitali je li ih premijer dobro razumio, Orešković je kazao da je to bilo njegovo prvo iskustvo. "Što god smo odgovorili i ako je bio odličan odgovor, znali smo koji će biti njihov odgovor. Na neka pitanja, možda nisam upoznat s cijelim temama, zato imam ministre koji su dobro upoznati. Kao bivši financijaš sam možda tu malo jači, a i mam ministre s kojima mogu surađivati na koje ću se osloniti za neke dodatne informacije", kazao je.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne znam što je HNS htio poručiti budilicom

Na dar HNS-ovaca koji su mu poklonili budilicu samo je kratko uzvratio da je to 'slatko', a na upit je li shvatio poruku rekao je: "Ne znam što je bila poruka. Mislim da ova vlada radi, ne znam koju su poruku oni htjeli poslati. Naša poruka je jasna i vidjeli ste poruku MMF-a. Kao bivši financijaš gledam brojeve i bitno mi je da idemo naprijed. MMF je potvrdio rast . I vrlo brzo ćete biti upoznati s onim što je od početka naš plan. Za tjedan dana ćete malo više čuti što namjeravamo pokrenuti i na koji način ćemo 150 do 200 milijuna eura smanjiti dug", rekao je Orešković u Saboru

Vesna Pusić ima potporu Vlade, rekao je premijer. "Gospođa Pusić ima podršku od Vlade tak da nećemo tu opstruirati. To je diplomatska pozicija i nadam se da će ćemo, po njezinom povratku iz New Yorka, imati priliku malo se sjesti i razgovarati o toj poziciji", rekao je Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo