dobio sretni novčić u pogači / Orešković na proslavi pravoslavnog Božića: 'Vjerujem da će ćirilica doći u Vukovar, ali rane su još svježe''

Na pitanje o Vukovaru i pitanju ćirilice novi mandatar je rekao da će doći vrijeme i za ćirilicu u tom gradu, ali da su rane još uvijek svježe

6.1.2016.
14:46
VOYO logo

Novi hrvatski mandatar Tihomir Orešković bio je u srijedu na prijemu Srpskog narodnog vijeća povodom proslave pravoslavnog Božića te je tom prilikom svim vjernicima čestitao Božić te poželio sve najbolje u 2016. godini.

Image

Zoran Milanović i Tihomir Orešković zajedno na proslavi pravoslavnog Božića

Image

Zoran Milanović i Tihomir Orešković zajedno na proslavi pravoslavnog Božića

"Evo vidite, dobio sam novčić, tako da sam uvjeren da ovo nije samo moja sreća, nego sreća za cijelu državu. I tu mogu reći da sam ponosan, hvala. Malo sreće je uvijek dobrodošlo, ali na kraju će biti rad i teški rad koji će nas evo gurnuti naprijed. I ja sam uvjeren da će biti sjajna godina za sve nas, ali kroz zajednički rad", rekao je Orešković okupljenim novinarima, pokazujući novčić koji se inače daruje na pravoslavni Božić i za koji se vjeruje da donosi sreću. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li se čuo s manjincima, Orešković je rekao da je razgovarao s Miloradom Pupovcem, ali da se još nisu uspjeli naći i diskutirati o svemu.

"Čuli smo danas prekrasan govor. Ja mogu reći da sam ja bio manjina, odrastao sam u Kanadi, gdje su bili Hrvati, Srbi, Slovenci, Mađari, Talijani. Mi smo svi bili ponosni, održali našu kulturu, obogatili tu državu i ja sam uvjeren da i ove manjine u Hrvatskoj, i srpska i talijanska, će isto dodati i dodaju bogatstvo ovoj zemlji", rekao je Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi mandatar smatra kako još nije vrijeme za ćirilićne ploče u Vukovaru, ali da će ono doći.

"Vjerujem da će doći ćirilića u Vukovaru, isto kao i talijanski u Istru. Bio sam u Vukovaru, ćirilića će doći u Vukovar, ali u svoje vrijeme. Rane su još svježe i vrijeme treba raditi svoje", kaže Orešković.

Orešković kaže kako će ovih dana izaći u javnost i sa prvim potezima nove vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer smo se vidjeli Petrov, Karamarko i ja. Proces ide dalje, formirat ćemo vladu i komunicirati glavne reforme i dalje sve… Lično su mi tri stvari bitne. Bitno je da smanjimo dug, da si možemo poboljšati rejting i da pošaljemo poruku. Tu smo da radimo za narod. Svi smo spremni", zaključio je novi mandatar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo