OREŠKOVIĆ KREĆE NA PUT HRVATSKOM: / 'Želi podršku naroda! Pada mu potpora u HDZ-u i on to zna'

Image
Foto: PIXSELL, Marko Lukunic

Premijer Tihomir Orešković ovih dana kreće na put Lijepom našom.

29.3.2016.
11:37
PIXSELL, Marko Lukunic
VOYO logo

Premijer Orešković ovaj tjedan kreće na turneju Hrvatskom. Prvo će se zaputiti u Slavoniju gdje će između ostalih gradova obići i Vukovar, a potom će otići i na jug, do Dubrovnika. Orešković, piše Dnevnik.hr, na taj način želi čuti glas građana te njihove probleme. U Slavoniji će razgovarati s poljoprivrednicima, obići nekoliko obiteljskih gospodarstava, te tamošnjim radnicima pružiti informacije koje bi im pomogle da brže dođu do novca iz europskih fondova. Na istoku Hrvatske najvjerojatnije će provesti dva dana.

Pozivi mu stižu i iz drugih gradova. No, tempo obilaska diktirat će premijerove radne obveze. Jedna od skorih konferencija u Dubrovniku na kojoj sudjeluje, bit će prilika i za susret s gospodarstvenicima. No, premijerovu turneju poznavatelji političkih situacija vide kroz drugačije naočale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgubio podršku, pa putuje da građane uvjeri da ne gube nadu"

"Sve te priče o menadžerskoj Vladi su besmislene. Svjestan je te političke nestabilnosti u zemlji i pokušava dobiti podršku u narodu. Čini mi se da je kod jednog koalicijskog partnera, HDZ-a, podrška za njega sve manja i manja", smatra politolog prof.dr.sc. Tihomir Cipek.

Činjenica je da ankete pokazuju kako građani ne odobravaju rad novog vodstva Banskih dvora. Reforma koje su ranije najavljivali pale su u drugi plan, a zastupnicima u Sabor s 11 dosadašnjih sjednica Vlade poslano je tek nekoliko zakonskih prijedloga. Kad se sve zbroji, na temelju toga donesena su tek četiri zakona, od kojih su dva doživjela tek manje tehničke promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premijer putuje da pokaže da još ima nade. Pa i sam je rekao da Vlada nema rezultate koji su se od nje očekivali", stoga zaključuje Cipek.

Image
OBJAVLJENI NOVI REJTINZI: /

Most i dalje strmoglavo pada, jedna je stranka iznenadila

Image
OBJAVLJENI NOVI REJTINZI: /

Most i dalje strmoglavo pada, jedna je stranka iznenadila

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo