Prvi čovjek HNK Rijeka / Optužnica protiv Damira Miškovića vraćena na doradu. Sud: 'Ne možemo vam priopćiti detalje'

Image
Foto: Vijesti.hr

Nije ni objavljeno koji je rok dan tužiteljstvu za doradu, ali zadarskom sudu mora biti dostavljen u roku od šest mjeseci

24.5.2019.
12:21
Vijesti.hr
VOYO logo

Optužnica zadarskog tužiteljstva, koja predsjednika HNK Rijeka Damira Miškovića, njegovog oca i dvojicu iz tvrtke koja je izvodila radove tereti za kazneno djelo protupravne gradnje, vraćena je na doradu zadarskom Općinskom državnom odvjetništvu, piše Novi list. 

To je najnovija informacija u slučaju Miškovića, ali još uvijek nije poznato zbog čega je sudsko vijeće donijelo takvu odluku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrda sa suda

"Da, optužnica je vraćena tužiteljstvu na doradu. No, zasad vam ne možemo priopćiti druge detalje", priopćio je za Novi list glasnogovornik zadarskog Općinskog suda Denis Klarendić.

Nije ni objavljeno koji je rok dan tužiteljstvu za doradu, ali u svakom slučaju zadarskom sudu mora biti dostavljen u roku od šest mjeseci. Nakon toga slijedi sazivanje nove sjednice optužnog vijeća na kojoj će se razmatrati utemeljenost optužnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podignulo je optužnicu protiv vlasnika NK Rijeka Damira Miškovića, njegovog oca i izvođača radova, koji su u Miškovićima na Pagu podignuli velebno zdanje s bazenom te zagradili pomorsko dobro, napravivši privatnu rivu i privezište, iako se radi o pomorskom dobru.

Bespravna gradnja

Optuženi su da su između 14. ožujka 2014. i 14. veljače 2017. u naselju Miškovići na Pagu s tvrtkom TEH gradnja iz Zagreba ugovorili gradnju obiteljske kuće na zemljišnoj čestici u Dinjiški iako su bili svjesni da ne mogu graditi na pomorskom dobru – obalnom pojasu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez građevinske dozvole od Mininstarstva, paralelno s izgradnjom kuće izgradili u i obalnu šetnicu i ogradni zid u dužini od 180 metara, tri metra široku te na nju postavili rampu, dva mola u moru, betonski plato sa stepenicama, kameni nasip…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo