odlazak lovca na snove / Oproštaj od Tomaža Pandura u HNK-u: 'Gdje god se pojavio, rodila se nova umjetnost'

Tuga je danas vladala u zagrebačkom HNK, gdje su brojni kazalištarci i druga poznata lica došla reći posljednje zbogom Tomažu Panduru, vječnom dječaku europskog teatra, pravom kazališnom zaigranom Petru Panu

14.4.2016.
18:24
VOYO logo

U zagrebačkom HNK Tomaž Pandur napravio je neke od najuspješnijih predstava. No, danas se na tom mjestu od njega opraštaju njegovi kolege i kolegice, prijatelji i prijateljice iz Hrvatske. 

Sa Severinom je bio iznimno blizak. Režirao je njezinu turneju Dobrodošao u klub, ali i vjenčanje. Počast prijatelju došla je odati u pratnji supruga Igora, koji se također upisao u knjigu žalosti. Tuga je prevelika da bi nam nešto rekla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijatelji i kolege puni poštovanja oprostili su se od velikog redatelja i čovjeka. 

"S Tomažom sam se družio toliko dugo, a iznenadila nas je ova vijest. Jako tužno, tako mlad čovjek, s tako velikim potencijalom. Pamtit ću ga po posljednjim predstavama i svemu tome što je davao kazalištu", kazao je glazbenik Kristijan Beluhan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je to. Pandur je bio čovjek nevjerojatne, fantastične kreativne energije. Gdje se god pojavio, rodila se nova umjetnost, rodilo se novo kazalište. Rodio se tako i novi Maribor. Mnogo toga se lijepog rađalo s Pandurom", izjavio je Duško Ljuština, ravnatelj satiričkog kazališta Kerempuh.

Pedesetdvogodišnjeg Tomaža Pandura srce je izdalo u ponedjeljak. Živio je za pozornicu, na njoj je i umro. U godovima njezinih dasaka ostat će zapisana vječna uspomena na velikog redatelja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo