Oprez! Snijeg i poledica otežavaju promet

Zbog novog snijega koji pada na širem zagrebačkom području, promet se odvija otežano.

17.1.2013.
7:15
VOYO logo

Iako se najavljivalo da će u Zagrebu noćas pasti veće količine snijega, to se nije dogodilo. Rukovoditelj zimske službe Hasan Džombić potvrdio je da tijekom noći nije bilo posla za ekipe koje čiste snijeg, no kako je jutros oko 5.30 počeo padati, poslane su na održavanje brdskih autobusnih linija.

Zbog zimskih uvjeta u gradu, osobito u brdskim predjelima, a do završetka čišćenja kolnika od snijega i leda, privremeno su obustavljene ZET-ove autobusne linije: 135 (Črnomerec – Graberje), 129B (Mandaličina – Vrhovec) i 142 (Vrapčanska aleja – Jačkovina).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skraćene su autobusne linije: 139 (Reljkovićeva – Jelenovac – Reljkovićeva) skraćena do Sportskog centra Jelenovac, 131 (Črnomerec – Bizek) do Cementare, 105 (Kaptol – Britanski trg) ne prometuje preko Ilirskog trga i 126 (Črnomerec – Gornja Kustošija – Krvarić) do Gornje Kustošije.

Tramvajski promet je usporen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Milan Bandić na sastanku zimske službe u srijedu popodne Zagrepčanima je obećao da će sve biti u redu.

Kazao je da je sve pod kontrolom jer "kuće imaju struju, škole i domovi zdravlja rade". Poručio je da bi bilo bolje da se građani više koriste javnim prijevozom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog vjetra na dionici Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I skupina).

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na sljedećim autocestama: A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2 i A7 GP Rupa-čvor Diračje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicam zabranjen je i na većini cesta u Istri, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo