SVE ZA GLAS / Oprez, političari na internetu!

Predizborno je vrijeme, pa političari na sve načine nastoje doprijeti do potencijalnih birača. No, koliko njih čini to preko društvenih mreža, kojima se koristi više od milijun i pol građanstva Hrvatske?

19.11.2011.
20:11
VOYO logo

Budite spremni jer na svakom mediju, uređaju i društvenoj mreži traži se vaš glas. No, najuspješniji u korištenju modernih tehnologija za sada su članovi članice Kukuriku koalicija, koji koriste Facebook streamove i Tweetupove.

"Ja sam vrlo slabo s tim mrežama, dakle, to otvoreno priznajem, ali smo svjesni broja ljudi i svjesni smo što im to znači. Neću se prodavati za ono što nisam, to moji klinci više rade", priznao je Zoran Milanović.

HDZ je brigu oko društvene mreže Facebook doslovno prepustio svojoj mladeži. Dok je službenu stranicu napunio videoklipovima stranačkih nastupa, osmislili su i desktop pozadine te ringtoneove koji, naravno, pozdravljaju sa 'Zna se'.

Hrvatska seljačka stranka polako se snalazi na chatovima, a odgovaraju i na Facebook pitanja.

"Podučavaju nas i evo postajemo i mi moderna stranka što se toga tiče. Ne možemo više pješice obilaziti po našim izbornim jedinicama", rekao je predsjednik HSS-a Božidar Pankretić.

Gužva je najmanja na Twitteru, gdje su korisnici najzahtjevniji, pa se tamo snalaze tek rijetki političari.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što mene najviše zanima je kako će to izgledati nakon izbora. Dakle, kad prođe vrijeme borbe za svakog birača, kako će stranke, da li će i u kojoj mjeri, bez obzira bili na vlasti ili oporbi nastaviti komunicirati sa svojom izbornom bazom", izjavio je Ivo Špigel iz inicijative Internet za sve.

Jer internet pamti sve, pa online generacija sigurno neće zaboraviti sve što su im na mreži obećali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo