OPORBA ŽELI OSNOVATI POVJERENSTVO ZA AFERU KUM: / HDZ tvrdi da to nije moguće jer je slučaj na sudu

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Oporba je zatražila pokretanje postupka za osnivanje povjerenstva za aferu "kum"

3.10.2018.
14:05
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Zbog afere "kum" u kojoj se u fokusu našao zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić koji je, navodno kompromitirao istragu o elitnoj prostituciji 2011. godine, oporba je danas na zajedničkom sastanku u Saboru dogovorila pokretanje postupka za osnivanje povjerenstva vezano za najnoviju aferu, izvještavaju Vijesti.hr.

Image
CURE NOVI DETALJI AFERE: /

MUP je čak dva puta obavijestio DORH o Brkiću

Image
CURE NOVI DETALJI AFERE: /

MUP je čak dva puta obavijestio DORH o Brkiću

"Najodgovorniji za ovu aferu je Plenković i oporba je jedinstvena da se stvar istjera na čistac", rekao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opozicija inzistira na rasvijetljavanju istine, kompromitirani sustav ne može štititi građane od koruocije. Riječ je o povjerenstvu za istraživanje sustava, HDZ će podržati to ili neće i tako pokušati sakriti stvari", rekao je Bernardić.

Povjerenstvo se ne može osnovati jer je slučaj završio na sudu

Iako nije vidio prijedlog o osnivanju povjerenstva, Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a izjavio je u Saboru da osnivanje saborskog povjerenstvo za aferu "kum" nije moguće budući da je slučaj na sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još nisam dobio niti je u Tajništvu Sabora zaprimljen prijedlog odluke o osnivanju istražnog povjerenstva o 'aferi kum'. Zakon o istražnim povjerenstvima je jasan i on govori da kada se za određeni postupak otvori sudbeni postupak, prestaje s radom istražno povjerenstvo", smatra Bačić koji je nadodao da je spomenuta afera završila na Županijskom sudu u Osijeku.

"Time su nastupile okolnosti da se takvo Povjerenstvo ne može osnovati ili, ako je osnovano prestaje s radom. Osnivanje povjerenstva bilo bi u suprotnosti sa zakonom i mi ga ne možemo podržati", rekao je Bačić,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostojić najavio održavanje sjednice saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost

SDP-ova Ranko Ostojić najavio održavanje sjednice saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zbog curenja informacija, na koju su pozvani predstavnici DORH-a i policije, a trebala bi se održati u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo