pljačka stoljeća / Oporba traži ostavku Vlade zbog pljačke Ine: 'Ili ćemo ih sada smijeniti ili ćemo svi skupa potonuti s njima'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Taj novac je nestao zato što je banda u upravu postavila svoje ljude i nisu pazili', poručio je Grbin

31.8.2022.
12:48
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Dio oporbenih stranaka održao je hitan sastanak u Saboru zbog afere Ina i pljačke milijardu kuna koja trese Hrvatsku. Traže da Vlada podnese ostavku i da se mandat vrati građanima na raspolaganje, odnosno da se ide na nove izbore.

''Gdje su ministri, gdje je premijer? 6 i pol godina si na čelu Hrvatske, ne znaš na koji se način upravlja najvećom naftnom kompanijom u zemlji. Moraš ispitati procese? Ajde, molim te. Zbog ovoga moraju otići svi, cijela Vlada, moraju otići ministri, Uprava i Nadzorni odbor Ine. Očekujemo da Vlada, već na sutrašnjoj sjednici, razriješi Upravu i NO Ine i onda podnese ostavku, to je minimum. I nemojte mi prodavati priču da NO mora utvrditi procese upravljanja u Ini. Da ne znate kako se upravlja kompanijom koja za nemale pare nadzirete. Taj novac je nestao zato što je banda u upravu postavila svoje ljude i nisu pazili, nisu gledali, pustili su da im pred nosom nestane milijarda kuna'', rekao je nakon sastanka predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sandra Beničić (Možemo!) kazala je kako su stvari izvan kontrole.

"Ako ne smjenimo ovu Vladu imat ćemo kaos u energetskom sektoru za dvije do tri zime. Ovo je sada trenutak za to. Ili ćemo ih sada smijeniti ili ćemo svi skupa potonuti s njima", rekla je Benčić. Ocijenila je kako HDZ kadrovira u Ini te da onda ta vertikala ide do premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'UOBIČAJENA PRAKSA' /

Jandroković o slici sa Škugorom: 'Takve fotografije nastaju s onima koji se žele fotografirati s predsjednikom Sabora'

Image
'UOBIČAJENA PRAKSA' /

Jandroković o slici sa Škugorom: 'Takve fotografije nastaju s onima koji se žele fotografirati s predsjednikom Sabora'

"Vrh HDZ-a nema kontrolu nad kriminalom svojih članova koje je taj vrh instalirao", istaknula je.

Krešo Beljak (HSS) rekao je da ovu Vladu čine "hrvatski politički mrtvaci na čelu s Plenkovićem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki dan odgađanja ostavke znači produljenje agonije. Trebaju nam novi izbori na kojima ljudi neće glasati za lopovsko-mafijašku stranku", rekao je Beljak.

Anka Mrak Taritaš (GLAS) poručila je: "Plenkoviću, otiđi i dopusti zemlji da diše normalno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U saborskim klupama zajedno s nama sjede dvoje kolega, jedan je gradonačelnik Bjelovara, a jedan Koprivnice. Kada oni zbroje svoje proračune onda znaju da iznose svega nešto malo više od novca koji je sjeo na račun jednog umirovljenika u Hrvatskoj. Vjerujem da sa zavišću gledaju taj račun i misle što bi sve u svojim sredinama mogli napraviti s tim novcem'', rekla je Mrak Taritaš.

Nikša Vukas (Socijaldemokrati) kazao je nakon sastanka: "Ovo je kap koja je prelila čašu, odgovornost je predsjednika Vlade. Vratite mandat građanima. Hrvatska je u teškoj krizi, građani ne znaju kako platiti svoje troškove, a pred njihovim očima se odvija pljačka stoljeća. Tu je i obitelj Dalić koja je sudjelovala u dvije velike afere - Agrokor i Ina."

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo