OPORBA NA PRESSICI: / 'Legitimiranje novinarke je samo vrhunac samovolje i korupcije u ovoj županiji, demonstracija diktature'

Image
Foto: Sisak.info, Pixsell

"Čak je i iduća sjednica Županijske skupštine zakazana za 13. ožujka u udaljenoj Slatini Pokupskoj, na samom rubu županije, kako bi je što manje novinara pratilo.

9.3.2019.
9:47
Sisak.info, Pixsell
VOYO logo

Vijećnici oporbenih stranaka u sisačkoj-moslovačkoj Županijskoj skupštini ocijenili su legitimiranje novinarke portala Net.hr Đurđice Klancir, na zahtjev odvjetnika HDZ-ova župana Ive Žinića, kao "HDZ-ovo institucionaliziranje represije prema novinarima zbog čega ravnatelj policije i ministar unutarnjih poslova, tvrde, trebaju dati ostavke", piše Sisak.info.

Image
NOVINARKA NET.HR-a ĐURĐICA KLANCIR O ZASTRAŠIVANJU: /

'Dugo sam novinarka, ovo je prvi put da to radi policija na nečiji zahtjev'

Image
NOVINARKA NET.HR-a ĐURĐICA KLANCIR O ZASTRAŠIVANJU: /

'Dugo sam novinarka, ovo je prvi put da to radi policija na nečiji zahtjev'

'On je jedini župan čiji je sin postao dogradonačelnik Gline'

Na konferenciji za novinare predstavnici oporbenih stranaka SDP, MOST, HSS, HSP, HDRS i SDA nazvali su takvo postupanje policije i župana sumrakom demokracije”, zbog čega glavni ravnatelj policije Nikola Milina i ministar Davor Božinović trebaju podnijeti ostavke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je samo vrhunac samovolje i korupcije u Sisačko-moslavačkoj županiji, koja je po mnogočemu jedinstvena u Hrvatskoj. Žinić je, na primjer, jedini župan čiji je sin postao dogradonačelnik Gline”, rekao je HSS-ovac Željko Lenart, saborski zastupnik.

Županijski vijećnik Mosta Milan Brigljević izjavio je kako je ovakva reakcija policije “samo još jedan slučaj demonstracije diktature”, te se požalio da su predstavnici oporbe izbačeni iz svih radnih tijela Županijske skupštine. Brigljević je ustvdio kako se redovito krši Pravilnik o radu, a njihove prijave za korupciju ostaju bez odjeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakazali skupštinu na rubu županije da bi je što manje novinara pratilo

Mijo Latin iz HSS-a predočio je novinarima pismeni zahtjev županiji da im dostavi podatak koliko je novca iz županijskog proračuna za zastupanje župana u privatnim postupcima isplaćeno Antoniju Kalebu, Žinićevu odvjetniku koji je sisačkoj policiji 1. ožujka uputio zamolnicu da mu se radi tužbe za klevetu protiv Klancir dostavi njezina adresa te OIB.

Latin je izjavio kako odgovor do sada nisu dobili

“Župan sada i novinare poziva na red kako bi ublažio štetu koju je počinio HDZ-u. Čak je i iduća sjednica Županijske skupštine zakazana za 13. ožujka u udaljenoj Slatini Pokupskoj, na samom rubu županije, kako bi je što manje novinara pratilo. Nakon najnovijeg primjera zastrašivanja novinara pitamo se što će tek biti s nama koji upozoravamo na korupciju i obmane, vjerojatno zatvor”, rekao je Latin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici oporbe apelirali su novinare da dođu na sjednicu Skupštine usprkos činjenici što nema javnog prijevoza do Slatine Pokupske, te su im poručili kako će im oporba organizirati prijevoz bude li to potrebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo