Oporba me htjela smijeniti, a postala sam Žena godine

Američki ženski časopis Glamour objavio je da će se svečana dodjela nagrada za Ženu godine 2010. održati 8.

2.11.2010.
22:48
VOYO logo

Među dobitnicama nagrada iz svijeta zabave, športa, mode i politike ove su godine i sve žene predsjednice država ili vlada u svijetu, uključivo i hrvatsku premijerku Jadranku Kosor.

Glamour je prvotno objavio da se nagrada dodjeljuje za 18 ''žena predsjednica država'', a onda im je kao 19. dodana i Dilma Rousseff, koja je u nedjelju izabrana za brazilsku predsjednicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Broj žena predsjednica i premijerki gotovo se udvostručio od 1990. Sada ima 19 žena predsjednica država u svijetu i Glamour im odaje počast s kolektivnom nagradom", navodi se u priopćenju časopisa.

Pet dobitnica trebalo bi se pojaviti na pozornici Carnegie Halla, uključivo i hrvatsku premijerku Jadranku Kosor, liberijsku predsjednicu Ellen Johnson Sirleaf, litavsku predsjednicu Daliju Grybauskaite, slovačku premijerku Ivetu Radičovu i premijerku Kamla Persad-Bissessar iz Trinidada i Tobaga, dodaje se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobitnice priznanja iz svijeta politike predstavit će američka veleposlanica pri UN-u Susan Rice, koja je 2009. nagrađena kao Žena godine.

Premijerka Kosor komentirala je kako joj je drago te da se veseli zbog nagrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ona je ujedno i priznanje za cijelu Hrvatsku, budući da sam ju dobila kao hrvatska premijerka, ali i meni osobno puno znači. Sami čin dodjele nagrada bit će promocija za Hrvatsku i ja ću je nastojati iskoristit u tom smislu'', poručila je Kosor, te dodala kako treba napomenuti da nagrada dolazi osman dana nakon što se u Saboru izglasavalo povjerenje njoj i njezinoj Vladi.

Glamour je najavio da će u čast 20. obljetnice dodjele nagrade, ovogodišnja svečanost u Carnegie Hallu biti ''veća i bolja nego ikada'', s puno zvijezda koje će predstavljati dobitnice i puno posebnih glazbenih izvođača. Uključivat će i spektakularno odavanje priznanja ženama koje su simboli probijanja barijera u proteklih 20 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201010280339006 arti-201010260415006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo