OPLELA PO VLADAJUĆIMA: / 'Jandroković je žrtvovao Zakon o obnovi kako bi prikrio da HDZ i partneri nemaju većinu'

Image
2.2.2021.
16:49
VOYO logo

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović poručila je, nakon što je HSLS izašao s vlastitim prijedlogom izmjena Zakona o Hrvatskoj gospodarskoj komori, kojima bi se postepeno ukinula obvezna članarina. Istaknula je kako joj je bilo neugodno gledati izjavu Darija Hrebaka koji je poručio da će “HSLS sa svojim partnerima dogovoriti da se postepeno ide u ukidanje obvezne članarine jer sve drugo za što se zalažu određene političke opcije nije dobro, a to su promjene preko noći, demagogija i populizam”.

“Oni koji se samoprozivaju liberalima pristali su da ih Andrej Plenković iz partikularnih interesa povede u etatizam”, poručila je u razgovoru za N1 i ustvrdila da se Vlado Gotovac sigurno okreće u grobu, jer on ne bi pogibao glavu ni pred većim facama od Plenkovića. “Hrebaku neće biti lako stati pred kolege i braniti neobranjivo”, dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HREBAK UOČI SASTANKA VLADAJUĆE KOALICIJE: /

'Vlada će izraditi svoj prijedlog ukidanja članarine HGK, Mostov je populistički'

Image
HREBAK UOČI SASTANKA VLADAJUĆE KOALICIJE: /

'Vlada će izraditi svoj prijedlog ukidanja članarine HGK, Mostov je populistički'

Parafiskalni namet za kojeg ne dobiju ništa

HGK, prema njenim riječima, godišnje uprihodi 150 milijuna kuna od nametnute obveze, njihov predsjednik ima ogromnu plaću. Istaknula je da zauzvrat poduzetnici ne dobiju ništa i da to nije populizam već njihovo omalovažavanje.

“Žalosno je da se ovakve mjere nazivaju populističkima, a ne vidi se priroda postupaka liberalne stranke pred liberalnim prijedlogom. Nije strano ni novo da Hrvatska zauzima donji dio svih ljestvica po konkurentnosti gospodarstva, ima 600 parafiskalnih nameta, a jedan je i članarina u HGK-u”, rekla je Ahmetović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporba je bila spremna glasati

Vladajuća većina prošlog se petka pokazala krhkom, uvjerena je Ahmetović.

“Čitava oporba bila je spremna u svakoj minuti ući u sabornicu uz uvjet da se zakon o ukidanju članarine HGK-u stavi na dnevni red. Bili smo spremni glasati za sve zakone koji su u dobrobiti građana. Premijer se očajnički pokušao opravdati za neadekvatan pristup problemu i nedozvoljenog ponašanja prema hrvatskim poduzetnicima”, komentirala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknula je da je predsjednik Sabora Gordan Jandroković žrtvovao Zakon o obnovi kako ne bi stvorio loš dojam prema biračima i kako bi prikrio da HDZ i partneri nemaju većinu. “Jandroković i Plenković žrtvovali su obnovu Petrinje, Siska, Gline i okolnog područja za svoje političke poene. HDZ-u je najvažnije da javnosti predstavi da ima vladajuću većinu. Nervoza Plenkovića pokazatelj je da ona nije tako stabilna kao što se pokušava nametnuti”, kazala je saborska zastupnica SDP-a.

Ponovila je da je oporba bila u Saboru i čekala da ih se pozove na izglasavanje Zakona o obnovi, no vladajući su izašli iz Sabora. “Gordan Jandroković, Andrej Plenković i njegovi sateliti, to su odbili”, zaključila je Ahmetović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo