u draškovićevoj ulici / Opet se Zagreb raspada - velik dio fasade otpao u središtu grada. Srećom, nitko nije prolazio

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prije desetak dana odlomio se komad fasade i u Petrinjskoj ulici, također u samom središtu grada. No odlomljavanja je bilo i ranije

26.11.2022.
9:51
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

U centru Zagreba odlomio se veći dio fasade. Naime, sve dogodilo sinoć oko 19 sati u Draškovićevoj ulici. Na sreću nema ozlijeđenih.

Ovakvi slučajevi kontinuirano se događaju u našoj metropoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako se i prije desetak dana odlomio dio fasade u Petrinjskoj ulici, na svega 50-ak metara od Trga bana Jelačića. Stigli su policija i vatrogasci te ogradili prostor i, na sreću, ni ovdje nije bilo prolaznika.

I u veljači ove godine, isto tako, u centru Zagreba sa zgrade na Trgu žrtava fašizma pao je dio fasade. Nitko nije ozlijeđen iako je i tada žbuka pala na pločnik. Nadalje, u svibnju se na Cvjetnom trgu se odlomio komad fasade, a ulični svirač koji tamo inače svira, nesreću je izbjegao u zadnji trenutak. Sredinom kolovoza došlo je do urušavanja u Jurišićevoj ulici u centru Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ovakva urušavanja ne prođu uvijek bez ozlijeđenih. Tako je, primjerice, 16-godišnjem dječaku prošle godine komad pročelja pao na glavu.

Krajem prošle godine pala je fasada sa zgrade u zagrebačkim Vrbanima i zamalo pogodila ljude u kafiću. Zgrada s koje su pale ploče bila je oštećena u petrinjskom potresu, a u haustoru, u kojem se nalazi ulaz u vrtić, 2019. srušili su se strop i metalna konstrukcija koja ga je držala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Vrbanima su također pale fasadne ploče sa stražnje strane zgrade Općinskog građanskog suda u Zagrebu. Tada nitko nije bio ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo