OPET NEUGODNE BROJKE U SPLITSKO-DALMATINSKOJ ŽUPANIJI: / Imaju gotovo trećinu od današnjeg ukupnog broja novozaraženih

Image
Foto: Foto: Milan Šabić/PIXSELL

Nakon 864 obrađena testa u posljednja 24 sata, u Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježeno je 109 novozaraženih osoba, a dvije su osobe preminule u splitskom KBC-u

9.9.2020.
10:49
Foto: Milan Šabić/PIXSELL
VOYO logo

U Splitsko-dalmatinskoj županiji tijekom posljednja 24 sata zabilježeno je čak 109 novozaraženih osoba, izvijestio je tamošnji Stožer civilne zaštite. To je gotovo trećina danas zabilježenog broja novooboljelih osoba u Hrvatskoj, koji iznosi 341.

Prema izvješću tamošnjeg Nastavnog zavoda za javno zdravstvo najviše oboljelih, njih 54 dolazi iz samog Splita, dok su druga veća žarišta otkrivena u Solinu, gdje je otkriveno 13 COVID-pozitivnih osoba te u Kaštelima, koja broje 11 novozaraženih. U Sinju je zabilježeno petero novooboljelih, u Podbablju i Zmijavcima po četvero, u Imotskom troje, po dvoje u Klisu i Nerežišćima te po jedna osoba u Dicmu, Dugom Ratu, Hvaru, Lećevici, Makarskoj, Marini, Muću, Omišu, Podgori, Pučišćima i Trogiru. Od svih novoboljelih, njih 38 su kontakti prethodno oboljelih osoba, dok za ostale još uvijek traje epidemiološka obrada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zavod je potvrdio kako je u zadnja 24 sata obradio 864 testa, a u županiji se 1357 osoba nalazi u samoizolaciji. U KBC-u Split se na liječenju nalaze 72 osobe s koronavirusom, od kojih je njih sedmero priključeno na respiratore.

Iz bolnice stižu i tragične vijesti. Naime, u protekla 24 sata su preminuli 77-godišnjak i 89-godišnjakinja koji su uz ostale komorbiditete bili zaraženi koronavirusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike