Opet ćemo graditi Čačićeve stanove!

Budući ministar graditeljstva i prostornog uređenja, dojučerašnji dogradonačelnik Osijeka Ivan Vrdoljak, najavljuje velike projekte u svom resoru.

12.12.2011.
11:35
VOYO logo

'Pokrenut ćemo gradnju na onim temeljima koje je Čačić složio u vladi. Započet ćemo i projekt energetske efikasnosti i održivog razvoja u javnoj upravi, a onda i modele financiranja u privatnom sektoru, što znači da će rekonstrukcija zgrada poput škola i vrtića ići po programu energetske učinkovitosti", najavio je Vrdoljak za Večernji list, i tako otkrio da nova vlast ponovo kreće s gradnjom poticane gradnje stanova po Čačićevom modelu.

Također, budući ministar najavljuje i izmjene Zakona o legalizaciji bespravne gradnje. "Ako zakon postoji, a nijedan objekt nije legaliziran, ozbiljna politika onda mora revidirati zašto je to tako. Zakon se neće ukinuti, već izmijeniti. Mi moramo donijeti podzakonske akte i učiniti zakon provedivim, a to će sigurno biti učinjeno u prvim mjesecima iduće godine", najavio je Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa od Pelješkog mosta

Što se tiče resora kojeg preuzima, 39-godišnji Vrdoljak kaže da će "Ministarstvo gospodarstva imati ingerenciju nad velikim investicijama - razvoj gospodarstva u općem smislu, a Ministarstvo graditeljstva će logistički, zakonodavno i provedbeno osigurati sve ono što bude trebao".

Na pitanje o Pelješkom mostu, Vrdoljak otvoreno kaže: "Osobno ga ne mislim graditi. Treba graditi autocestu, a ne most", poručio je budući ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo