OPASNE ŽIVOTINJE NADOMAK CENTRA SISKA: / 'Našao sam zaklane ovce, spasio sam janjad iz njihove utrobe, ali i oni su nestali iduće noći'

Image
Foto: Pixsell
19.11.2017.
13:23
Pixsell
VOYO logo

"U subotu sam zatekao zaklane ovce od kojih su se dvije upravo trebale ojanjiti. Nakon što su iz utrobe ovaca izvukli janjad, iduće je noći nestala i ta janjad, što znači da čagljevi obitavaju negdje u blizini. Pretpostavljam da se radi o čoporu koji se smjestio u godinama zapuštenom i potpuno obraslom susjednom kompleksu bivše vojarne", rekao je Stevo Marić.

Pretpostavku da je riječ o čoporu, Marić temelji na činjenici da te divlje zvijeri slične vuku obično napadaju pojedinačno manje životinje, a u ovom se slučaju radi o velikim ovcama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marić napominje kako na to područje, koje je u neposrednoj blizini sisačke Opće bolnice, dolaze i lisice, koje su mu prije nekog vremena zaklale 25 kokoši. Preostale kokoši, ovna i dvije ovce mora sad držati stalno zatvorene.

Iskusni lovac Ivan Manislavić, član lovačkog društva "Prepelica" iz Mahova, potvrđuje kako to nije usamljen slučaj i kaže da su čagljevi već zapaženi i u blizini bivše tvornice Herbos. Međutim, lovci se ne mogu uključiti u njihovo istrebljenje jer je je upotreba vatrenog oružja zabranjena 300 metara od naselja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kompleks bivše vojarne država je darovala Sisačko-moslavačkoj županiji. Prilikom nedavnog predstavljanja proračuna za iduću godinu župan Ivo Žinić je najavio da će se prići izradi dokementacije za projekt kulturno-znanstvenog centra, koji bi se ostvario uređenjem dijela zapuštenih, devastiranih i obraslih objekata sisačke vojarne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo