NEKI U HRVATSKOJ IPAK IMAJU BIJELI BOŽIĆ: / Pogledajte idilične prizore iz Gorskog kotara; 'Tome smo se i nadali, zato smo i iznajmili kućicu ovdje'

Image

U Gorski kotar mogli su doći svi oni koji su na vrijeme rezervirali svoj smještaj tako da je Gorski kotar sada pun, a zbog snijega imaju razloga i za dvostruko veselje

25.12.2020.
20:14
VOYO logo

Bijeli Božić doživjeli su oni na Dinari i Zavižanu. Nakon iznadprosječno toplog Badnjaka, ondje je danas pao snijeg, a u nastavku vikenda se očekuje i drugdje. Zabilježen je i u Pazinu, javlja RTL Danas. Uz pad temperature kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg, ponajprije u Gorskom kotaru i Lici, gdje će se stvarati snježni pokrivač, a kasnije ponegdje i u nizinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakvo je stanje u Delnicama doznao je RTL Danas.

Bijeli Božić dočekali su ne samo Delničani nego i svi Gorani. Snijeg pada u cijelom Gorskom kotaru i već ga je dosta napadalo. Jako se vesele oni koji su iznajmili jednu od kuća za odmor, a to je obitelj iz Krka. Dočekali su, kažu, ono čemu su se nadali te su zato i uzeli jednu toplu, lijepu kućicu u Gorskom kotaru. U Gorski kotar mogli su doći svi oni koji su na vrijeme rezervirali svoj smještaj tako da je Gorski kotar sada pun, a zbog snijega imaju razloga i za dvostruko veselje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte kakav zimski blagdanski ugođaj vlada u Gorskom kotaru.

"Dočekali smo i bijeli Božić, tome smo se i nadali, zato smo i uzeli kućicu ovdje u prekrasnom Gorskom kotaru. Sada je sve onako kako smo i željeli", kazala je za RTL Danas jedna gospođa koja je s obitelji iznajmila kućicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meteoalarm izdao brojna upozorenja

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su u sklopu sustava Meteoalarma za subotu crveno upozorenje za područje riječke regije, Kvarnera i Velebitskog kanala te narančasto upozorenje za područje gospićke regije, zapadne obale Istre i Dalmacije.

Na području gospićke regije očekuju se olujni udari sjeveroistočnog vjetra s najjačim udarima vjetra > 65 km/h. “Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom”, navodi se u upozorenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području riječke regije očekuju se olujni udari bure, a osobito podno Velebita i orkanski. Najjači udari vjetra trebali bi biti čak 110 do 200 km/h. “Poduzmite mjere za samozaštitu. Postoji rizik za osobnu sigurnost zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Očekuju se rasprostranjena oštećenja konstrukcija, prekid prometa i prekid opskrbe energijom”, stoji u upozorenju.

Na području zapadne obale Istre očekuje se jaka, mjestimice vrlo jaka bura. Najjači udari vjetra od 65 do 110 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo