Veliki uspjeh / One su prvakinje svijeta, dolaze iz Varaždina, a sigurni smo da niste čuli za njih

Djevojke se pripremaju punom parom jer planiraju izvesti kompliciraniju točku nego lani

29.1.2020.
20:03
VOYO logo

Zahvaljujući američkim filmovima svi znaju što su cheerleaderice, no malo je onih koji znaju da ih ima u Hrvatskoj, a kamoli da ostvaruju međunarodne uspjehe.

Seniorke iz Varaždina uskoro putuju na svjetsko prvenstvo u SAD-u, a ondje će, vjerovali ili ne, braniti prvo mjesto koje su osvojile prošle godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako cheerleading u Hrvatskoj postoji tek 15-ak godina, varaždinske cheerleadersice pokazuju da ni malo ne zaostaju za svijetom. Seniorke su prošle godine bile prve u svojoj kategoriji, djevojke žele ponoviti taj uspjeh u SAD-u.

"Pukne vas adrenalin i opće ne razmišljam da sam u nekoj drugoj državi, kao da sam u svojoj dvorani i kao da treniram", kazala je cheerleadersica Matija Prikratki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Djevojke se pripremaju punom parom jer planiraju izvesti kompliciraniju točku nego lani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo treninge 4 puta tjedno, spremamo se da organiziramo i peti trening. Nadamo se da ćemo ostvariti svoje zadane ciljeve i da ćemo te koreografije koje su dosta složene uspjeti povezati i na kraju napraviti još jedan dobar posao u Americi", izjavla je Dunja Ščapec, voditeljica cheerleadersica.

Cheerleadesrtvo nije nimalo lak sport. Za njega su bitni, preciznost, ustrajnost, energija i ono najvažnije je povjerenje među djevojkama. No, u Hrvatskoj je cheerleaderstvo pomalo neshvaćeno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve više je populariziran, ali mislim da postoji još puno mjesta za nadogradnju i da bi se ljudi trebali osvijestiti što zapravo cheerleading je, a ne da se samo prezentira da smo tamo da budemo lijepe nego da ulažemo i trud u to", kaže cheerleadersica Marta Vuković.

S svim pripremama i voljom, nema sumnje, ove će djevojke u SAD-u ostvariti još jedan dobar rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo