izvještaji o financiranju kampanje / Omjer uloženog i dobivenog: Most je svaki mandat 'platio' 62.000, a HDSSB čak 650.000 kuna

Image
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Financijski izvještaj o financiranju promidžbe je pokazao da je Most u osvajanje svojih 19 mandata uložio nešto više od milijun kuna, Domoljubna koalicija je 59 mandata 'platila' 15 i po milijuna kuna, a HDSSB je za dva mandata potrošio milijun i 300 tisuća kuna

9.12.2015.
22:21
Grgur Zucko/PIXSELL
VOYO logo

Državno izborno povjerenstvo u srijedu je produžilo rok u kojem mu sudionici izbora za Hrvatski sabor moraju dostaviti financijski izvještaj o financiranju promidžbe sa svim sastavnim dijelovima te rok u kojem taj izvještaj moraju javno objaviti.

Financijski izvještaj potrebno je dostaviti DIP-u najkasnije do 15. prosinca, a javno objaviti najkasnije do ponoći, 30. prosinca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada su to, između ostalih, već učinili Most, Domoljubna koalicija i HDSSB, a mi smo analizirali koliko su novca potrošili za svoje saborske mandate.

Možete voljeti ili ne voljeti Most, ali ako zbog ičega Most zaslužuje respekt onda je to sigurno omjer uloženih novaca i dobivenog rezultata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema financijskom izvještaju za troškove predizborne promidžbe, njhova profitabilnost veća je od Facebooka. 

U osvajanje svojih 19 mandata uložili su nešto više od milijun kuna, što znači da ih je jedan mandat stajao 62.000 kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr

(Vijesti.hr)

Za usporedbu, Domoljubna koalicija je za svojih 59 mandata uložila 15 i po milijuna kuna, dakle jedno mjesto u Saboru platili su 262 tisuće kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad najlošiji politički biznis su napravili u HDSSB-u, za svoja dva mandata potrošili su milijun i 300 tisuća kuna, dakle čak 650.000 kuna za jedno mejsto u Saboru. 

SDP-ova koalicija Hrvatska raste također je predala svoje financijsko izvješće, ali ga još nisu javno objavili. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo