OMIŠANI BLOKIRALI CESTU KAKO BI ODGODILI ZAUSTAVLJANJE PROMETA: / Ne žele nastavak radova na obilaznici, traže probijanje tunela

Image
Foto: Milan Šabić/PIXSELL

Dvjestotinjak Omišana na 10 minuta je blokiralo promet na Jadranskoj magistrali kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog zatvaranja ceste koja spaja Omiš sa selima u zaleđu

7.10.2020.
11:37
Milan Šabić/PIXSELL
VOYO logo

Oko 200 građana iz omiškog zaleđa u srijedu je blokadom prometa na Jadranskoj magistrali kod mosta na ulazu u Omiš iz zapadnog smjera izrazilo nezadovoljstvo najavama da bi od sutra trebala biti zatvorena za promet cesta koja povezuje Omiš sa selima u zaleđu. Do zatvaranja prometa, kako su najavili iz Hrvatskih cesta, došlo bi zbog "čišćenja i obaranja nestabilnih blokova na zapadnoj litici kanjona rijeke Cetine", to jest radova na omiškoj obilaznici.

Probijanje 350 metara tunela

"Ako bi se zaustavio promet na cesti koja povezuje Omiš sa selima u zaleđu i preusmjerilo ga se na alternativne pravce koji su mnogo duži, to bi ugrozilo životne i gospodarske aktivnosti u tim selima," rekla je Dolores Filipović, organizatorica današnje desetominutne blokade prometa na Jadranskoj magistrali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknula je kako stanovnici sela u omiškom zaleđu prosvjedom žele poručiti kako je potrebno probiti tunel Ličina dug 350 metara, jer s tako ne bi ugrozile životne i gospodarske aktivnosti u tim selima. Prosvjednici su nosili transparente s natpisima: "Probijte tunel Ličina", "Odsječeni smo", "Dok ne vidimo rješenje ne odustajemo".

Odgođeno zaustavljanje prometa

Za danas je u Omišu najavljen sastanak predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić sa zainteresiranim stranama na temu zatvaranja prometa na DC-70, koja Omiš spaja sa zaleđem. Glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić je za Hinu rekla kako će se odgoditi za sutra planirano zaustavljanje prometa na cesti koja Omiš povezuje s njegovim zaleđem radi iznalaženja rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo